Βαθειά το χέρι στην τσέπη...

Μόλις τρεις ημέρες έχουν στη διάθεσή τους οι φορολογούμενοι για να τακτοποιήσουν τις φορολογικές εκκρεμότητες του 2013, με τα κρατικά έσοδα κατά τη διάρκεια του τριημέρου αυτού να εκτιμώνται από 1 έως 1,5 δισ. ευρώ...

Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν:
- τα τέλη κυκλοφορίας του 2014 μέσω του Τaxisnet. Σε διαφορετική περίπτωση,
θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ίσο με την αρχική αξία των τελών κυκλοφορίας (π.χ. για Ι.Χ. 1.100 κυβικών το πρόστιμο ανέρχεται στα 270 ευρώ). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας στους δύο πολίτες έχει καταβάλει τα τέλη, με τους υπόλοιπους να αναμένεται ότι θα πληρώσουν την τελευταία στιγμή, έως την Τρίτη, οπότε εκπνέει η χρονιά. Σημειώνεται ότι περίπου 80.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν ήδη καταθέσει τις πινακίδες, προκειμένου να απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας.
- την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος, την πέμπτη δόση του ΦΑΠ για τις χρονιές 2011 και 2012 και την τρίτη δόση του ΦΑΠ του 2013. Οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν όλες αυτές τις επιβαρύνσεις μαζί, επειδή δεν είχαν επιβληθεί τα προηγούμενα έτη. Ωστόσο, η πενταπλή φορολόγηση της ιδιοκτησίας το 2013 (ΕΕΤΑ 2013, ΦΑΠ 2013, ΦΑΠ 2010, 2011, 2012) «γκρέμισε» την αγορά ακινήτων. Μάλιστα, σύμφωνα με την Alpha Bank, το φοροτσουνάμι του 2013 αφαίρεσε 2% από το ΑΕΠ και συνέβαλε στην αύξηση της ανεργίας.
- το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, του οποίου η προθεσμία πληρωμής λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι το 2013 είναι η τελευταία χρονιά που πληρώνουμε έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων, καθώς τη θέση του πήρε ο ενιαίος φόρος ακινήτων...
Σε δόσεις
Όσον αφορά στους ιδιοκτήτες Ι.Χ., θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν δυνατότητα να καταθέσουν πινακίδες μέχρι την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου. Μπορούν, επίσης, να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας σε άτοκες δόσεις, εάν διαθέτουν πιστωτική κάρτα και υπό τον όρο ότι θα προχωρήσουν στην πληρωμή εμπρόθεσμα.
Ο αριθμός των άτοκων δόσεων διαμορφώνεται έως:
- έξι για την Alpha Bank
- έξι για την Τράπεζα Πειραιώς
- έξι για την Eurobank
- τρεις για την Εθνική Τράπεζα και
- τρεις για τη Citibank.
Keywords
Τυχαία Θέματα