ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ:ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΜΙΑ ΤΑΣΗ Η ΑΠΟΨΙΝΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ...

«Το θεωρώ εξαιρετικά πιθανό να μην εκδηλωθούν κάποιοι στις πρώτες ψηφοφορίες, στις οποίες, ούτως ή αλλιώς είναι αδύνατο να συγκεντρώσουμε τον αριθμό των 200 που προβλέπονται από το Σύνταγμα», σημείωσε την Τετάρτη...

ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στην αποψινή πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σίγουρα είναι όμως ένα πρόκριμα και θα δείξει
μία τάση αν δηλαδή θα μπορέσουν να εκδηλωθούν περισσότεροι πέρα από αυτούς που έχουμε διαγνώσει ή διαβάζουμε στα ρεπορτάζ, ότι μπορεί να ψηφίσουν ή κλίνουν προς το ναι περισσότερο απ’ ότι στο όχι. Θα δείξει μία τάση αν δηλαδή σήμερα αισθάνονται αρκετά ισχυροί ώστε να βγουν απέναντι στην κοινή γνώμη, απέναντι σε προηγούμενες δεσμεύσεις τους και να πουν όχι εμείς προτιμάμε ένα περιβάλλον σταθερότητας γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε μπει σε μία ζώνη υψηλού κινδύνου σαν χώρα».

Στο ερώτημα τι βλέπει πιο πιθανό να εκλεγεί πρόεδρος ή το να βρεθούμε μπροστά σε εθνικές κάλπες, ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε: «Θεωρώ ότι είναι πολύ κρίσιμες οι στιγμές τις οποίες ζούμε. Και θεωρώ ότι είναι ευμετάβλητο το σκηνικό. Δεν πάμε με δεδομένη την μη εκλογή του Προέδρου από σήμερα. Θεωρώ ότι και η σημερινή ψηφοφορία, αλλά και το ότι ακολουθήσει αύριο και τις επόμενες ημέρες θα κρίνουν το σκηνικό της 29ης Δεκεμβρίου».

Σχετικά με την πρόταση που υιοθετούν άλλοι βουλευτές της ΝΔ ότι θα πρέπει μεταξύ δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας να υπάρξει συμφωνία κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για την ημερομηνία των εθνικών εκλογών εντός του 2015 και να λήξει συναινετικά το θέμα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας ο υπουργός Ναυτιλίας υποστήριξε: «Νομίζω ότι αυτό δεν αφορά τόσο πολύ την κυβέρνηση, αφορά πολύ περισσότερο την αντιπολίτευση, η οποία βλέπει σήμερα το δημοσκοπικό της προβάδισμα, ελαφρύ αλλά σίγουρα σταθερό, και βλέπει ότι έχει μία ευκαιρία. Αυτή είναι η στρατηγική που έχει χαράξει ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Εχει μία ευκαιρία, όσο η χώρα δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τον κύκλο των μνημονίων, δεν έχει μπει στην 28η Φεβρουαρίου που θα έρθει η οριστική συμφωνία για το πως βγαίνουμε πλέον από την εποχή των μνημονίων. Ο κ. Τσίπρας θέλει αυτό το βόλι που έχει στη θαλάμη του όπλου του να το χρησιμοποιήσει. Και ξέρει ότι αυτή είναι η ευκαιρία. Οποιαδήποτε αναβολή σημαίνει ότι οι εκλογές θα γίνουν σε ένα άλλο σκηνικό, θα γίνουν σε ένα σκηνικό που η χώρα θα έχει μπει σε μία ακόμα μεγαλύτερη οικονομική ανεξαρτησία θα έχει εκπληρώσει πολλές από τις υποχρεώσεις της και βεβαίως θα βρίσκεται σε μία περίοδο στην οποία θα δούμε τα αποτελέσματα μίας αναπτυξιακής και φιλοεπενδυτικής πολιτικής που έχει χαραχθεί τα τελευταία χρόνια».
Keywords
Τυχαία Θέματα