Τζουμάκας: «Ο Βενιζέλος αντί να παραιτηθεί, προχωράει σε συνέδριο

Απαντώντας με γραπτή δήλωση στην πρόσκληση να παρευρεθεί στη χθεσινή συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο Στέφανος Τζουμάκας κάνει καυστικά σχόλια, ζητώντας την παραίτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από την ηγεσία του κόμματος....
Στην σχετική δήλωση χαρακτηρίζει «ανυπόληπτη και έκπτωτη πολιτικά και κοινωνικά» την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και επισημαίνει
ότι «οι δυνάμεις των πολιτικών της ήττας και της επιτροπείας, δεν μπορούν να οδηγήσουν σε ανάκαμψη ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε τη χώρα»

Ακολουθεί η γραπτή δήλωση του κ Τζουμάκα:
«Η κρίση στη χώρα ήδη είναι σε μια νέα φάση. Στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο θα συνεχίζεται, όπως και οι προηγούμενες, όπου οι δανειστές και το νεοφιλελεύθερο Διευθυντήριο ως επικυρίαρχοι επί της ηττημένης Πολιτικής και επί της χώρας, την οδήγησαν σε πρωτοφανή υποτίμηση. Με τη συνέχιση αυτής της πολιτικής, θα οξύνεται η κρίση. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και ο προοδευτικός κόσμος έχει απoρρίψει την νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων και της μονόπλευρης λιτότητας καθώς έχει υποστεί τις συνέπειες αυτής της πολιτικής τόσο σε επίπεδο αρχών όσον αφορά τους Δημοκρατικούς θεσμούς, όσο και στο κοινωνικό και οικονομικό πεδίο. Όλοι οι προηγούμενοι μονόδρομοι ακυρώθηκαν ως αποτυχημένοι. Ο δρόμος της πολιτικής ισοτιμίας και της διαπραγμάτευσης με βάση της πραγματικές δυνατότητες της χώρας, θα επικρατήσει γιατί θα είναι ο δρόμος της πλειοψηφίας όχι μόνο του ελληνικού λαού αλλά και άλλων λαών στην Ε.Ε.
Την αντιδημοκρατική και αντικοινωνική εξέλιξη αποφεύγουν να την παρουσιάσουν οι απολογητές αυτής της πολιτικής, μαζί με τους κύκλους της διαπλοκής, με γενικολογίες του τύπου περί των θυσιών των Ελλήνων και περί ανάκαμψης. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων της τελευταίας 3ετίας, όχι μόνο δεν ωφέλησε τη χώρα αλλά το ακριβώς αντίθετο. Ωφέλησε τους ισχυρούς και την ολιγαρχία και έβλαψε εκατομμύρια πολίτες και χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Δείγματα είναι, μεταξύ άλλων: Ύφεση 6.5%, μείωση του Εθνικού πλούτου κατά 25%, 1 εκατομμύριο 500 χιλιάδες άνεργοι, 300 χιλιάδες και πλέον λουκέτα, κλείσιμο επιχειρήσεων και απολύσεις, 3 εκατομμύρια άνθρωποι κάτω από τα όρια της φτώχειας, δεκάδες χιλιάδες πολιτών σε ανθρωπιστική κρίση σε συσσίτια, δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριών με διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, μείωση των εισοδημάτων των μη εχόντων, αναδιανομή δεκάδων δις από τις δυνάμεις της εργασίας στο κεφάλαιο, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και διάλυση των εργασιακών σχέσεων και πλήρης πολιτική απαξίωση σε θέματα αξιοπιστίας.
Όψεις αυτής της κοινωνικά και οικονομικά αποτυχημένης πολιτικής και έμπρακτο δείγμα του αδιεξόδου όσων συνέπραξαν σε αυτή, αποτελούν επίσης, και οι προκλητικές διατυπώσεις, τα εκβιαστικά διλήμματα, η κινδυνολογία όσο και η προσπάθεια απαξίωσης και ο καταιγισμός απειλών μεγάλων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας. Η κατάρρευση εισοδημάτων, η ανεργία, η νέα φτώχεια η λιτότητα και όλο το συντηρητικό οπλοστάσιο της πολιτικής εκφοβισμού που επιστρατεύ
Keywords
Τυχαία Θέματα