ΤΣΙΠΡΑΣ: ΖΗΤΑΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΦΥΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ...

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι αποδέχθηκε ένα πρόγραμμα που οδήγησε τη χώρα στα βράχια και με τη στάση της προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.
«Ξεκαθαρίζουμε...
προς όλες τις κατευθύνσεις: Δεν διαπραγματευόμαστε την εθνική μας κυριαρχία. Ζητάμε πρόγραμμα γέφυρα μέχρι τον Ιούνιο. Είναι εφικτό. Το νέο σχέδιο θα σέβεται τους κανόνες λειτουργίας της ευρωζώνης αλλά δεν θα μας καταδικάσει σε ύφεση », τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ξεκαθάρισε εξάλλου πως η κυβέρνηση θέλει
να εξυπηρετήσει το χρέος της, διαμηνύοντας ότι «δεν έχουμε στόχο να απειλήσουμε τις ισορροπίες στην Ευρώπη», και κάλεσε τους εταίρους, αν και αυτοί επιθυμούν το ίδιο, να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με την ελληνική κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε το κυβερνητικό αίτημα για συμφωνία-γέφυρα ως τον Ιούνιο, και υποστήριξε πως είναι εφικτή η συμφωνία, παρά τις δυσκολίες.

«H Ευρώπη δεν θέλει να ξαναζήσει την εποχή των τεράτων. Να μην τροφοδοτηθεί το μίσος μεταξύ των λαών. Να πρυτανεύσει η κατανόηση και η αλληλεγγύη», ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού.
Keywords
Τυχαία Θέματα