ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟ "ΒΑΡΥ" ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Ενα από τα μεγαλύτερα «στοιχήματα» για το οικονομικό επιτελείο αποτελεί πλέον η περιστολή της φοροδιαφυγής. Προς την κατεύθυνση αυτή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας προχωρά άμεσα στη συγκρότηση ειδικής ομάδας εργασίας η οποία θα υποβάλει προτάσεις για μια ριζική μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης, ένα νέο ποινολόγιο για τους φοροπαραβάτες και νέα μέτρα για την ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής....
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομάδα
εργασίας θα συμμετάσχουν ο πρώην πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Β. Ράπανος, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Π. Τσακλόγλου, οι καθηγητές Ν. Καραβίτης και Μ. Ματσαγγάνης, εκπρόσωποι της αγοράς καθώς και των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο δημιουργεί και άλλη μία ομάδα εμπειρογνωμόνων για την ανάπτυξη της οικονομίας, προκειμένου να χαραχθούν οι δράσεις μίας πολιτικής με έμφαση στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά το μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας της φορολογικής διοίκησης και το πλέγμα μέτρων που θα αντιμετωπίζει τη φοροδιαφυγή θα ενσωματωθούν σε ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου, θα κατατεθεί στη Βουλή τον Μάιο. «Εχουμε να καταθέσουμε μέχρι τον επόμενο Μάιο το ''βαρύ'' φορολογικό νομοσχέδιο που θα αντιμετωπίζει τα χρόνια προβλήματα της φορολογικής διοίκησης, της φοροδιαφυγής και της φορολογικής δικαιοσύνης, και να φροντίσουμε για την άμεση υλοποίησή του» υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας, σε ομιλία του σε συνέδριο.

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι τα πενιχρά αποτελέσματα από την πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελούν μόνιμη επωδό επικρίσεων της τρόικας και των Ευρωπαίων εταίρων προς την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «η κριτική που υφίσταμαι όλο αυτό τον καιρό στο Eurogroup έχει να κάνει με τη φοροδιαφυγή στη χώρα μας».
Keywords
Τυχαία Θέματα