Το ξέσπασμα του δημάρχου Ηρακλείου: «Θέλουν να με εξοντώσουν πολιτικά και ηθικά»

"Ανώνυμοι πορφυρογέννητοι έχουν σκοπό την πολιτική και ηθική μου εξόντωση" - ανέφερε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, ξεσπώντας για τους ψιθύρους που "θέλουν" το δήμαρχο να μπαίνει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ ως ένας εκ των 105 αυτοδιοικητικών που μπαίνουν στο "μικροσκόπιο"....

Με ιδιαίτερα αιχμηρή γλώσσα ο κ.Κουράκης έδωσε τη δική του απάντηση στα δημοσιεύματα και τόνισε ότι "κάποιοι δε θέλουν τον απλό κόσμο στην πολιτική, αλλά να υπάρχουν στην πολιτική μόνο οι αστοί".
Άλλωστε ο δήμαρχος
Ηρακλείου, κοινοποίησε σήμερα, επιστολή που είχε στείλει το Δεκέμβριο του 2012 στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου (Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης ), την Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το Σώμα Επιθεωρητών –Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το ΣΔΟΕ Αθήνας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του ΣΔΟΕ.
Για ανυπόστατες και αστήρικτες καταγγελίες και «χυδαιογράμματα», κάνει λόγο ο δήμαρχος Ηρακλείου, σε μακροσκελή επιστολή, την οποία έστειλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, την Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το ΣΔΟΕ Αθήνας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του ΣΔΟΕ, μιλά για ανυπόστατες κατηγορίες, παρουσιάζει τα περιουσιακά του στοιχεία και ζητάει από τις ελεγκτικές υπηρεσίες να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση.
Ο κ. Κουράκης, αφού αναφέρει ότι πληροφορήθηκε για την ύπαρξη ανώνυμων «καταγγελιών» σε βάρος του και σε βάρος άλλων δημάρχων από δημοσιεύματα του Τύπου, προσθέτει: «Σε ανώνυμη επιστολή, επίσης, που στάλθηκε σε σας και περιήλθε σε γνώση μου, αναπτύσσεται ένα ολόκληρο... φάσμα υποτιθέμενων κατηγοριών και παράνομων διασυνδέσεων εναντίον μου και εναντίον άλλων δημοσίων προσώπων (και απλών πολιτών) που παραπέμπουν ή σε ψυχικά διαταραγμένο άτομο ή σε κυκλώματα που εκτελούν συμβόλαια ηθικής απαξίωσης και πολιτικής εξόντωσης».

Ο κ. Κουράκης μιλά για ανυπόστατες και αστήρικτες καταγγελίες, τις οποίες χαρακτηρίζει «χυδαιογράμματα» και τονίζει ότι συμπληρώνει, ήδη, 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη δημόσια ζωή από διάφορες θέσεις, όπως πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, δημοτικός σύμβουλος, βουλευτής, υπουργός και δήμαρχος Ηρακλείου. «Εξακολουθώ όμως και σήμερα, όπως και τότε που ξεκίνησα, να διαθέτω τα ίδια ακριβώς περιουσιακά στοιχεία που συνοψίζονται στο ΜΗΔΕΝ!» υπογραμμίζει.

Στην ίδια επιστολή ο δήμαρχος Ηρακλείου παρουσιάζει τα περιουσιακά του στοιχεία τονίζοντας: «Τα πόθεν έσχες μου υποβάλλονται κανονικά και ελέγχονται κάθε χρόνο, χωρίς ποτέ να έχει προκύψει σε βάρος μου το παραμικρό». Αναφερόμενος, ακόμη, στους δικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά και της οικογένειάς του, επισημαίνει ότι «είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιας Αρχής για οποιαδήποτε μορφής και αυστηρότητας έλεγχο».
Keywords
Τυχαία Θέματα