Το πρόβλημα των σκουπιδιών ξεσήκωσε την Αμαλιάδα

Ξεσηκώθηκε η Αμαλιάδα για το θέμα της εναπόθεσης των απορριμμάτων στην περιοχή του Φραγκοπηδήματος, με μπροστάρη τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, που απεύθυνε κάλεσμα σε φορείς και πολίτες να δώσουν δυναμικό παρών σήμερα στις 10 το πρωί στην εθνική οδό.... Μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Πύργου, για αναστολή ισχύος του ΦΕΚ που αφορά στην αναδασωτέα έκταση στην περιοχή του Φραγκοπηδήματος, ξεκίνησε και πάλι χθες το πρωί η εναπόθεση των απορριμμάτων του δήμου Πύργου στην συγκεκριμένη περιοχή.

Και πάλι σήμανε συναγερμός
και μεταξύ των κατοίκων των γύρω χωριών που βρέθηκαν στην περιοχή, αλλά απωθήθηκαν από τις Αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία του Εισαγγελέα Πύργου, βρέθηκε και αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας με τα περισσότερα μέλη της διοίκησης, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Πέτρο Παπαδάτο.

Κινητοποιήθηκε το Συμβούλιο
Μετά τις εξελίξεις συνεδρίασε επί τόπου το συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου και αποφάσισε να κινητοποιήσει τον κόσμο της πόλης για να αποτραπεί η περιβαλλοντική καταστροφή.
Μάλιστα, χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Πέτρος Παπαδάτος, έχοντας στο πλευρό του τον Α' αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ. Γιώργο Μαραγκό, τον Β' αντιπρόεδρο κ. Νίκο Σιαψάλη και τον ταμία κ. Θεόδωρο Τριγωνίδη, ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Καλούνται οι επαγγελματίες, οι φορείς, τα κόμματα, οι βουλευτές και κάθε ενεργός πολίτης της Αμαλιάδας, του Καρδαμά, των Δουνεΐκων, του Δήμου Ήλιδας αλλά και της Ηλείας γενικότερα, να ενώσουν την φωνή αντίδρασης και διαμαρτυρίας σε μια νέα καταστροφή που γίνεται στον πολύπαθο τόπο μας. Τα δάση, τα ποτάμια, οι θάλασσές μας δεν αντέχουν άλλο εγκληματικές συμπεριφορές σαν αυτή που συντελέστηκε στις λίμνες αλλά και αυτή συντελείται με τον ίδιο και χειρότερο τρόπο στο Φραγκαπήδημα.

Την Κυριακή 22 Δεκέμβρη 2013 στις 10.00 το πρωί θα είμαστε στην Εθνική οδό στο ύψος της διασταύρωσης Δουνεϊκων-Φραγκοπηδήματος, με σύνθημα: «Όχι άλλη καταστροφή- Έξω τα σκουπίδια από τις πόλεις, τα δάση, τα ποτάμια και τις θάλασσές μας».

Ο κ. Παπαδάτος, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, διευκρίνισε ότι δεν σκοπεύει να συγκροτήσει δημοτική κίνηση, ούτε και σκοπεύει να είναι υποψήφιος για την Δημαρχία στον δήμο Ήλιδας.
Αυτό που ξεκαθαρίστηκε κατά την διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης, είναι ότι θα πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι για να προστατευθεί το περιβάλλον.

Πηγή: patrisnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα