ΤΟ ΠΡΩΤΟ DEBATE TΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΙΣ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ...

Στις 28 Απριλίου θα γίνει το πρώτο ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μεταξύ των οποίων θα είναι και ο Αλέξης Τσίπρας..
. Η τηλεοπτική μονομαχία θα πραγματοποιηθεί στο Μάαστριχ και θα διαρκέσει από τις 19.00 έως τις 20.30 το βράδυ.
Μάλιστα, θα διεξαχθεί μπροστά από ένα ακροατήριο από 700 νέους από όλη την Ευρώπη και θα μεταδοθεί ζωντανά σε 13 γλώσσες.
Οι υποψήφιοι εκτός του Αλέξη Τσίπρα,
είναι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ( Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ), ο Μάρτιν Σουλτς (Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα), Γκι Φερχόφστατ( Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη), κάποιος από τους δύο εκπροσώπους από το κόμμα των Πρασίνων, Τζοζέ Μποβέ ή Σκα Κέλερ. Όλοι τους θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις από χιλιάδες νέους από όλη την Ευρώπη. Στη συνέχεια, θα συζητήσουν βασικά θέματα όπως είναι η ανεργία, η εκπαίδευση και η συμμετοχή των νέων στην πολιτική.
Το ευρώ-ντιμπείτ θα διεξαχθεί στο «Theater aan het Vrijthot» του Μάαστριχ με το ομώνυμο πανεπιστήμιο ήδη να συλλέγει ερωτήσεις από τι οποίες κάποιες θα επιλεγούν ώστε να κληθούν να δώσουν απαντήσεις οι υποψήφιοι.
Η ιστοσελίδα που έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία και μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δώσουν τις ερωτήσεις τους είναι www.youngvoters.eu ενώ για όσους θελήσουν να παρακολουθήσουν την τηλεμαχία αυτή θα μεταδοθεί live streaming από την ιστοσελίδα του Euro-news στις εξής γλώσσες: αραβικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ελληνικά, ουγγρικά, ιταλικά, περσικά, πορτογαλικά, ρωσικά, ισπανικά, τουρκικά και ουκρανικά.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα