Το Πατριωτικό Κίνημα…


(Του Χ.Χαρίτου ΠολιτευτήΛΑΟΣ Ά Πειραιώς) Εντάχθηκα στο ΠατριωτικόΚίνημα από μαθητής, το 1985. Το Κίνημα τότε ήταν κάποιες διάσπαρτες ομάδες, οιοποίες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένα Κίνημα εθνικής αντιστάσεως έναντι τουΜεταπολιτευτικού πολιτικού κατεστημένου. Λίγοι οι άνθρωποι και λίγες οιδυνάμεις για αυτή την προσπάθεια, σε μία εποχή που η ιδεολογική ηγεμονία τηςΑριστεράς είχε ποδηγετήσει την Ελληνική κοινωνία και είχε απορροφήσει στονπυρήνα της την Καραμανλική Νέα Δημοκρατία.... Το Κίνημα τότε δεν είχεένα μαζικό κόμμα με κοινωνική αντιστοίχηση, δεν είχε κοινοβουλευτική παρουσία,ούτε καν προοπτική αυτής, δεν είχε συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση, ούτεπανελλαδική οργάνωση. Είχε όμως δύο ζωτικά στοιχεία: γνώση και θέληση. Γνώση,ότι το πολιτικό κατεστημένο της Μεταπολιτεύσεως είναι χρεοκοπημένο, ηθικά καιπολιτικά. Πολύ πριν αυτό πιστοποιηθεί από την Τρόικα και το ΔΝΤ.

Και θέληση να πολεμήσειγια την υπεράσπιση των εθνικών ιδεών. Γνωρίζοντας ότι το Πατριωτικό Κίνημα καιοι θέσεις μας έχουν ιδεολογική και πολιτική ετερότητα έναντι του κατεστημένου.Ότι δεν είμαστε Νέα Δημοκρατία, συν/πλην κάτι. Ότι δεν είμαστε μία απλήεσωκομματική τάση της Ν.Δ., δεν είμαστε «συνιστώσα» της «μεγάλης φιλελεύθερηςπαράταξης», δεν είμαστε lobby εντός της Ν.Δ., που πιέζει για κάποιες εθνικέςτροποποιήσεις των φιλελευθέρων θέσεων.
Αυτός ο επικός αγώνας πουξεκίνησε στις απαρχές της Μεταπολιτεύσεως, βρήκε πολιτική έκφραση μέσα από τονΛαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του Γιώργου Καρατζαφέρη. Για αυτό και το 2005 υπήρξεμία μεγάλη συνένωση αυτών των δυνάμεων μέσα στον ΛΑ.Ο.Σ., προκειμένου ναεπιτύχουμε την μέγιστη δυνατή πολιτική αποτελεσματικότητα. Και πράγματι αυτόσυνέβη. Για πρώτα φορά ανατράπηκε η αριστερή ατζέντα στον δημόσιο διάλογο.Μιλήσαμε για εθνικά θέματα, για την λαθρομετανάστευση και την εγκληματικότητα,συγκρουσθήκαμε με όλες τις διεθνιστικές ιδεοληψίες της αριστεράς.
Ταυτοχρόνως, υπήρξαμε καιο καταλύτης της κοινωνικής αφυπνίσεως στον χώρο της πατριωτικής Δεξιάς. Το 2007εισήλθαμε στην Βουλή, λάβαμε 7% στις ευρωεκλογές, 500.000 ψήφους στις εκλογέςτου 2009, έχουμε 16 βουλευτές και 2 ευρωβουλευτές. Για πρώτη φορά η ΕλληνικήΒουλή είδε εθνικιστές βουλευτές στα έδρανά της και συγκροτημένη εθνικήαντιπολίτευση. Η Ν.Δ., κατά καιρούς, εξέδιδε το πιστοποιητικό του πολιτικού μαςθανάτου, μας αποκαλούσε «ακραίους», προσπαθώντας να ανακόψει το ρεύμα προς τονΛαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Για πρώτη φορά όμως, οι πατριώτες και οι δεξιοί έχουνσήμερα ιδεολογική και πολιτική έκφραση.
Ο αγώνας μας έχεισυγκεκριμένα πρόσημα: είμαστε ένα πατριωτικό κόμμα, με λαϊκό και αστικόχαρακτήρα. Ιδεολογικώς, θέτουμε το έθνος και το εθνικό κράτος στον πυρήνα τηςσκέψεως και των θέσεών μας. Κοινωνικώς, εκφράζουμε τα χειμαζόμενα λαϊκάστρώματα, παράλληλα όμως είμαστε και δύναμη μεταρρυθμίσεως της διαλυμένηςδημοσίας διοικήσεως και ενάντιοι στον κρατισμό. Είμαστε μαζί με τα μεσαίααστικά στρώματα, θέλοντας έναν υγιή ανταγωνισμό στην οικονομία, όπως γίνεταιστην Ευρώπη.
Τα πατριωτικά κόμματαστ
Keywords
Τυχαία Θέματα