Το Παραεμπόριο είναι οργανωμένο έγκλημα που απομυζά την ελληνική κοινωνία..


«Το παραεμπόριο δεν έχειανθρώπινο πρόσωπο. Το παραεμπόριο αφορά ένα οργανωμένο, πολυδαίδαλο καιανεξέλεγκτο εγκληματικό κύκλωμα που εκμεταλλεύεται τη μείωση του καταναλωτικούεισοδήματος των Ελληνικών Νοικοκυριών, για να βλάψει και να απομυζήσει τηνΕλληνική Κοινωνία.» Μ’ αυτή την τοποθέτηση οΑντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ και Καινοτομίας Λεωνίδας Αθανασιάδης, μιλώντας σεΗμερίδα με θέμα «Δεν κάνουμε εκπτώσεις στο Παραεμπόριο», η οποία διοργανώθηκεαπό τη Διεύθυνσης Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος
του Δήμου Νίκαιας - Αγ.Ιωάννη Ρέντη και από τον Εμπορικό Σύλλογο Νίκαιας.... ξεκαθάρισε τη στάση τηςΠεριφέρειας Αττικής απέναντι στο νοσηρό φαινόμενο του παραεμπορίου,

Ο κ. Αθανασιάδηςυπογράμμισε ότι «δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε άλλο τη μικρή επιχείρηση και τονόμιμο έμπορο να υφίστανται αυτό τον άδικο πόλεμο. Δεν είναι δυνατό να μετράμεδεκάδες χιλιάδες λουκέτα και χαμένες θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα ναεπιτρέπουμε σε εγκληματικά κυκλώματα να εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση,για να μας βλάψουν ακόμη περισσότερο».
Επισήμανε ότι η ΠεριφέρειαΑττικής, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη και Προέδρου της ΕΝΠΕ, κ. Γιάννη Σγουρού,διεκδίκησε και πέτυχε από το κεντρικό Κράτος τη θέσπιση νέου καιαποτελεσματικού θεσμικού πλαισίου για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου.
Παράλληλα τόνισε ότι ηΠεριφέρεια έχει μέχρι στιγμής διεκδικήσει επιτυχώς να παραχωρηθεί η αρμοδιότηταπάταξης του παραεμπορίου από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στις αιρετέςΠεριφέρειες, οι οποίες γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις διαστάσεις του προβλήματοςκαι τις μεθόδους αντιμετώπισής του. Το πρόσφατο Πολυνομοσχέδιο προέβλεψε τησύσταση κλιμακίων ελέγχου του υπαίθριου εμπορίου (Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε.) από τις αιρετέςΠεριφέρειες, αρμόδιων για την εφαρμογή των νέων απλουστευμένων διαδικασιώνκατάσχεσης και επιτόπιας καταστροφής των παρανόμως διακινούμενωνπροϊόντων.
Κλείνοντας, οΑντιπεριφερειάρχης, κ. Αθανασιάδης πρότεινε ένα πλέγμα στρατηγικών αξόνων πάνωστο οποίο μπορεί να βασιστεί μια πολιτική αντιμετώπισης και πάταξης τουπαραεμπορίου:
α. Αμεσότητα αντίδρασης, β. χορήγηση νομικήςκατοχύρωση και θεσμικών μέσων στη διάθεση των εμπλεκόμενων φορέων, γ. ολοκληρωμένο εθνικόσχεδιασμό και δ. εφαρμογή του σε 3αλληλένδετα επίπεδα: Δήμων, Περιφερειών και Υπουργείου, με τη συνεχή ενημέρωση,αμοιβαία συνδρομή και συνεργασία μεταξύ τους.
Τέλος, ενημέρωσε τουςεκπροσώπους των παραγωγικών φορέων για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας ώστε τοΥπουργείο Ανάπτυξης να κάνει πράξη την πολιτική του δέσμευση για υλοποίησηπρογράμματος ενίσχυσης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ύψους 145 εκ. ευρώ για τηνΑττική, τονίζοντας μάλιστα ότι «οι παραγωγικοί φορείς της πραγματικής οικονομίαςείναι αυτοί που θα μας κατευθύνουν στην εφαρμογή του προγράμματος. Γι’ αυτό καιέχουμε ανάγκη τη συνεργασία τους.»
Keywords
Τυχαία Θέματα