Τηλεφωνική επικοινωνία Φρανσουά Ολάντ- Μισέλ Σουλεϊμάν

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συνομίλησε τηλεφωνικά σήμερα με τον πρόεδρο του Λιβάνου Μισέλ Σουλεϊμάν, στον οποίο επανέλαβε τη βούλησή του να προστατευτεί η χώρα αυτή από τις συνέπειες της σύρραξης στη Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηλυσίων....

«Καθώς ο Λίβανος υφίσταται τις συνέπειες της συριακής κρίσης, ειδικά το γεγονός της υποδοχής ενός πολύ
μεγάλου αριθμού προσφύγων από τη Συρία, ο πρόεδρος υπογράμμισε τον κατεπείγοντα χαρακτήρα που έχει η κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για να δοθεί βοήθεια στο Λίβανο για να αντιμετωπίσει αυτή τη συρροή» των προσφύγων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.
Ακόμη ο αρχηγός του γαλλικού κράτους διαβεβαίωσε το λιβανέζο ομόλογό του ότι η Γαλλία προτίθεται να σταθεί «στο πλευρό του Λιβάνου για να προασπίσει τη συνέχεια των θεσμών, την ανεξαρτησία, την ακεραιότητα και τη σταθερότητα της χώρας», ενώ κάλεσε τη λιβανέζικη πολιτική ηγεσία να μην επιτρέψει η χώρα να υποτροπιάσει, «εμπλεκόμενη ξανά στη συριακή κρίση».
Ο Ολάντ κάλεσε τον Σουλεϊμάν να κάνει «κάθε δυνατή προσπάθεια για να σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση και να προετοιμαστούν οι προσεχείς βουλευτικές εκλογές».
Ο Λίβανος παραμένει χωρίς κυβέρνηση μετά την απροσδόκητη απόφαση του πρωθυπουργού Νατζίμπ Μικάτι να παραιτηθεί, εν μέσω των όλο και πιο έντονων διαφορών των πολιτικών παρατάξεων στη χώρα σχετικά με την σύρραξη στη Συρία.
Keywords
Τυχαία Θέματα