ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Μετά τη συνάντηση υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος περιορίστηκε να δηλώσει πως ότι είναι να γίνει θα πρέπει να οδηγήσει σε αποτέλεσμα...
Άλλες τραπεζικές πηγές σημειώνουν πως οι τράπεζες, μέσω των εκπροσώπων τους στην ΕΕΤ, πληροφορήθηκαν για τις αποφάσεις του Eurogroup, ενώ αναμένεται
νέα συνάντηση μεταξύ ΥΠΟΙΚ και τραπεζιτών ( μέσα στην επόμενη εβδομάδα), αφού πρώτα ανακοινωθούν οι τεχνικές προδιαγραφές της πρόσκλησης για την επαναγορά των κρατικών ομολόγων τη Δευτέρα.
Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι το σύνολο των ομολόγων που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους οι τράπεζες ανέρχονται στα 17 δις ευρώ, ενώ συνολικά οι ελληνικοί φορείς ( τράπεζες, ταμεία και ιδιώτες) κατέχουν ομόλογα περί τα 29 δις ευρώ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συζήτηση μεταξύ του υπουργού και των τραπεζιτών διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η διαφορά απόψεων σχετικά με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα επαναγοράς. Οι τραπεζίτες έχουν προτείνει κάποιες εναλλακτικές λύσεις προς αποφυγή ή μείωση του βάρους που επιφέρει η συμμετοχή στην επαναγορά, αλλά το υπουργείο Οικονομικών επιμένει στις αρχικές του προτάσεις, επαναλαμβάνοντας τα περί ''πατριωτικού καθήκοντος '' προς τους τραπεζίτες.
Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, πρόθεση των τραπεζών, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης είναι να υπάρξει συμμετοχή με μια πιο ήπια λύση όσον αφορά τις προϋποθέσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα