Θωρακίζεται η Κρήτη για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές

Ο σχεδιασμός και οι δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη και την ετοιμότητα των φορέων στην αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών στην Κρήτη, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, παρουσία του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος και όλων των εμπλεκομένων φορέων....

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης
Γιώργος Δεικτάκης, εξήρε τον ρόλο των εθελοντικών οργανώσεων που κάθε χρόνο προσφέρουν πάρα πολλά συνεργαζόμενοι με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τόνισε, ότι «βασική προϋπόθεση για τη λήψη συντονισμένων μέτρων και δράσεων, αποτελεί η αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων των φορέων που εμπλέκονται ανά δράση όπως αυτές καθορίζονται από τις σχετικές διατάξεις».
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης όπως τόνισε ο γγ θα δώσει και εφέτος μεγάλη βαρύτητα και θα αναλάβει τόσο τον συντονιστικό της ρόλο όσο και το σύνολο των δράσεων που αφορούν στις Υπηρεσίες της, με έμφαση στις Διευθύνσεις Δασών και Πολιτικής Προστασίας.
Ο κ. Δεικτάκης δήλωσε επίσης, ότι θα είναι ενεργά παρών μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς κατά την αντιπυρική περίοδο και εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι «με τη συνδρομή όλων, θα τα καταφέρουμε και φέτος».
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρη Γεωργακόπουλου, του περιφερειακού διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης Κων/νου Αραβιάκη καθώς και όλων των συμμετεχόντων στη σύσκεψη οι οποίοι και εξέφρασαν την αγωνία τους ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, ανέλυσαν τα προβλήματα και προχώρησαν στις προτάσεις τους. Καθορίσθηκαν δε παράμετροι συνεργασίας και συντονισμού στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας.
Κατά τη σύσκεψη, όλοι συμφώνησαν, ότι το σημαντικότερο είναι η ύπαρξη συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών αφού, όπως τόνισαν, η φετινή περίοδος είναι αρκετά δύσκολη λόγω των καιρικών συνθηκών και της λειψυδρίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα