«Θησαυρός» στο σπίτι διαρρήκτη στη Ρόδο

Ένα μικρό… θησαυρό, αποτελούμενος από χρυσαφικά, κινητά τηλέφωνα και χρήματα, βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι 26χρονου στην Κρεμαστή, τον οποίο κατάφερε να συγκεντρώσει από τις διαρρήξεις και τις κλοπές που διέπραττε τους τελευταίους μήνες σε αυτοκίνητα και δωμάτια ξενοδοχείων της ευρύτερης περιοχής!..

Ο 26χρονος συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού οι οποίοι αρχικά τον σταμάτησαν για απλό έλεγχο και βρήκαν να κατέχει τρία ναρκωτικά χάπια και μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία που περιείχε
ένα γραμμάριο ηρωίνης. Ωστόσο αυτό που κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών ήταν τα διαρρηκτικά εργαλεία και τα διάφορα αντικείμενα που κατείχε επάνω του. Συγκεκριμένα, σε σωματική έρευνα που διενήργησαν οι αστυνομικοί βρήκαν:
- Ένα ασημένιο βραχιόλι
- Δύο χαρτονομίσματα των 50 ευρώ
- Ένα πολυεργαλείο και
- Διάφορα χαρτονομίσματα ξένων κρατών
τα οποία δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Όπως είναι γνωστό, ο 26χρονος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς και στο παρελθόν έχει απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα και έτσι οι έρευνες των αστυνομικών επεκτάθηκαν χθες το πρωί και στο σπίτι του όπου και βρέθηκαν κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ρολόγια χειρός, φωτογραφικές μηχανές, τρία πολυεργαλεία και άλλα αντικείμενα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την προανάκριση των αστυνομικών προέκυψε ότι ο 26χρονος τους τελευταίους τρεις μήνες, κυρίως μεσημβρινές ώρες «χτυπούσε» σε Ιαλυσό και Κρεμαστή όπου μετέβαινε χρησιμοποιώντας τη δίκυκλη μοτοσικλέτα του. Στις περιοχές αυτές, είτε παραβιάζοντας μπαλκονόπορτες, είτε μπαίνοντας από αυτές που ήταν ανοικτές αφαιρούσε από δωμάτια ξενοδοχείων αλλά και από σταθμευμένα αυτοκίνητα χρυσαφικά, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα τα οποία στην συνέχεια είτε τα πουλούσε είτε τα αντάλλασε με ναρκωτικές ουσίες από τρίτους.
Μέχρι τώρα η έρευνα των αστυνομικών έχει αποδείξει πως ο 26χρονος το τελευταίο διάστημα διέπραξε συνολικά δέκα διαρρήξεις και κλοπές, για τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία χθες προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα ο οποίος και άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του και τον παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Οι διαρρήξεις των αυτοκινήτων Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι περιπτώσεις για τις οποίες κατηγορείται ο 26χρονος είναι οι εξής:
- Το χρονικό διάστημα από τις 7 το απόγευμα της 24ης Αυγούστου 2013 έως τις 2 το μεσημέρι της επόμενης μέρας ο 26χρονος χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο παραβίασε την κουκούλα σταθμευμένου αυτοκινήτου που ανήκει σε 20χρονο κατ. Ιαλυσού και αφαίρεσε ένα ασημένιο βραχιόλι και κέρματα, ενώ προκάλεσε και φθορές στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
- Στις 21 Αυγούστου 2013 από τις 9.30 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι έσπασε με αιχμηρό αντικείμενο το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου 42χρονου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε ξενοδοχείο και αφαίρεσε ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.
- Το χρονικό διάστημα από τις 3 τα ξημερώματα έως τις 10 το πρωί στις 10 Αυγούστου 2013 ο 26χρονος άνοιξε το σταθμευμένο στην Ιαλυσό αυτοκίνητο 24χρονου μπήκε μέσα χωρίς όμως τελικά να αφαιρέσει κάτι.

Τα «χτυπήματα» στα δωμάτια ξενοδοχείων
Ο ίδιος δράστης το χρονικό διάστημα από τα τέλη Ιουνίου έως και τα μέσα Αυγούστου μπήκε σε δύο δωμάτια ξενοδοχείου στην Κρεμαστή από όπου αφαίρεσε μικρά χρηματικά ποσά, κάμερες και κινητά τηλέφωνα. Την ίδια μέθοδο ακολούθησε και σε ξενοδοχείο στην Ιαλυσό όπου μπήκε σε δωμάτια τουλάχιστον πέντε φορές από το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου.
Πιο συγκεκριμένα, στις 29 Ιουνίου από τις 11 το πρωί έως τις 5.30 το απόγευμα μπήκε από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε δωμάτιο όπου διέμενε 35χρονος από την Ουγγαρία και αφαίρεσε μία ψηφιακή κάμερα και μικρό χρηματικό ποσό.
Ο ίδιος στις 15 Αυγούστου από τις 3 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα μπήκε σε άλλο δωμάτιο του ξενοδοχείου στην Κρεμαστή όπου διέμενε Ρώσος τουρίστας και αφαίρεσε το ποσό των 100 ευρώ, ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια, μία κάμερα και ένα κινητό τηλέφωνο.
Επίσης στις 7 Ιουλίου 2013 το χρονικό διάστημα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα μπήκε από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ιαλυσό όπου διέμενε ʼγγλος τουρίστας και αφαίρεσε μία συσκευή i- pod, μία κάμερα και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.
Στις 31 Ιουλίου από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι ο 26χρονος μπήκε και πάλι από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε δωμάτιο του ίδιου ξενοδοχείου όπου διέμενε 57χρονος Βρετανός και πήρε ένα κινητό τηλέφωνο, μία φωτογραφική μηχανή και 600 λίρες Αγγλίας.
Αλλά και στις 6 Αυγούστου από τη μία το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα ο δράστης κατάφερε να εισέλθει σε δωμάτιο του ίδιου ξενοδοχείου χωρίς να αφήσει ίχνη διάρρηξης και να αφαιρέσει ένα tablet, 4 ζευγάρια γυαλιά ηλίου, μία φωτογραφική μηχανή και ένα κινητό τηλέφωνο που ανήκαν σε Βέλγο τουρίστα.
Ο 26χρονος με τον ίδιο τρόπο μπήκε και στις 14 Αυγούστου από τις 3 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα σε άλλο δωμάτιο του ίδιου ξενοδοχείου στην Ιαλυσό και αφαίρεσε από Σουηδό τουρίστα ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 500 ευρώ. Τέλος στις 21 Αυγούστου από τη μία έως τις δύο το μεσημέρι μπήκε χωρίς ίχνη παραβίασης σε δωμάτιο όπου διέμενε 46χρονος Βέλγος και αφαίρεσε ένα i- pod και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

Πηγή: rodiaki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα