Θεσσαλονίκη: Παράταση μέχρι τον Νοέμβριο του 2016 για το μετρό

Νέα παράταση μέχρι τον Νοέμβριο του 2016 για την ολοκλήρωση της βασικής γραμμής του μετρό της Θεσσαλονίκης έδωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Χρήστος Τσίτουρας, στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης,
Γιάννη Μπουτάρη....

Η παράταση αυτή καθυστερεί για έναν χρόνο την ολοκλήρωση της βασικής γραμμής, καθώς, σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Υποδομών, Γιάννη Μαγκριώτη, αυτή θα ολοκληρωνόταν εντός του 2015. Η νέα παράταση αποδίδεται κυρίως στην καθυστέρηση των έργων λόγω οικονομικής αδυναμίας του αναδόχου και στις δυσκολίες που συναντούν οι απαλλοτριώσεις.
«Έλαβα τη διαβεβαίωση ότι, εάν οι εργασίες συνεχιστούν απρόσκοπτα, το έργο θα τελειώσει στα τέλη Νοεμβρίου του 2016» δήλωσε ο δήμαρχος, στο περιθώριο της σύσκεψης φορέων της πόλης με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό, Χρήστο Τσίτουρα, και τον υπηρεσιακό υπουργό Υποδομών, Σίμο Σιμόπουλο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, πρότεινε τη σύσταση επιτροπής παρακολούθησης του έργου του μετρό Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή φορέων της πόλης, που θα συνεδριάζει κάθε μήνα και θα ελέγχει την πορεία του έργου, πρόταση με την οποία συμφώνησε και ο δήμαρχος.
«Η κατάσταση με τις καθυστερήσεις στο έργο έχει φθάσει στο μη περαιτέρω, η πόλη δεν αντέχει άλλο» είπε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος, όπως ανέφερε, έλαβε διαβεβαιώσεις ότι οι εργαζόμενοι, που από σήμερα βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, θα πληρωθούν το σύνολο των δεδουλευμένων τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα