ΘΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΘΟΥΝ 6,3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕFSF ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ...

Την έγκριση της εκταμίευσης της κρίσιμης δόσης των 6,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα έως τα τέλη Απριλίου επισημοποίησε το Eurogroup, oι εργασίες του οποίου ...

ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο στο Ζάππειο Μέγαρο.
Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ επεσήμανε πως οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν ότι θα υποστηρίξουν την Ελλάδα
στην κατανομή των κονδυλίων από τον EFSF και στις προθέσεις που έχει για την ανάπτυξη, με την ελληνική πλευρά να δεσμεύεται να εξηγήσει τις επόμενες εβδομάδες τις προθέσεις και τα σχέδια της για την οικονομία.

Κατόπιν αυτού η πρώτη δόση – μαμούθ των 6,3 δισ. θα εκταμιευθεί στα τέλη Απριλίου, ενώ έπονται δύο ακόα δόσεις του ενός δισ. τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι καλό που η ευρωπαϊκή οικονομική ελίτ βρίσκεται στην Ελλάδα καθώς η χώρα ανακάμπτει, εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα και επιστρέφει στην ανάπτυξη.

Σε ανάλογο τόνο κινήθηκε στις δηλώσεις του και ο Όλι Ρεν που αναγνώρισε δημοσίως τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την κρίση.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα