"Θα είμαι ...άλλος άνθρωπος!"

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί υπόσχεται να υιοθετήσει ένα διαφορετικό στιλ άσκησης της εξουσίας εάν επανεκλεγεί τον Μάιο, ενώ παραδέχεται σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Paris Match ότι αντιδρούσε πολύ παρορμητικά ορισμένες φορές και συμπεριφερόταν περισσότερο σαν υπουργός από ό,τι ως πρόεδρος στην διάρκεια της πρώτης του θητείας. Ο συντηρητικός ηγέτης, ο οποίος υπολείπεται του υποψηφίου
του Σοσιαλιστικού Kόμματος Φρανσουά Ολάντ στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών, επιδιώκει να βελτιώσει τα ποσοστά του στην διάρκεια της προεκλογικής... εκστρατείας. Ζήτησε συγγνώμη για γκάφες που διέπραξε αρχικά και εξήγησε χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του τα οποία δυσαρέστησαν ορισμένους Γάλλους.
"Θα είμαι διαφορετικός. Ήδη θα έχω υπηρετήσει ως πρόεδρος για πέντε χρόνια και δεν επαναλαμβάνεις σφάλματα που έχεις ήδη διαπράξει" δήλωσε ο Σαρκοζί σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο περιοδικό που κυκλοφορεί σήμερα. "Το βασικό λάθος ήταν πως νόμιζα ότι ήμουν ακόμα υπουργός. Ως υπουργός χρειάζεται να αντιδράς και να ενεργείς με ταχύτητα, αλλά ως πρόεδρος χρειάζεται, πέρα από το να αντιδράς, το να μπορείς να να κάνεις ένα βήμα πίσω, ενώ επίσης χρειάζεται να επιδεικνύεις σοβαρότητα κι επισημότητα".
Keywords
Τυχαία Θέματα