Τέσσερις κόκκινες κάρτες από τρόικα…

Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλος, θα έχουν σήμερα οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι χθες στη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών απέρριψαν μέτρα ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ...

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα φαίνεται να αποδέχεται τα μέτρα ύψους 5,5 δισ. ευρώ και να ζητά διευκρινίσεις
για άλλα μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ, ενώ απορρίπτει τη διοικητική μεταρρύθμιση εάν αυτή δε συνοδεύεται από απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, τα μέτρα που η τρόικα φαίνεται να απορρίπτει είναι:

1. Τη διοικητική μεταρρύθμιση . Το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις φορέων, φέρεται να επισήμαναν οι τροϊκανοί, δεν θα φέρουν από μόνα τους εξοικονόμηση, αν δεν γίνουν παράλληλα απολύσεις.
Αλλά και για τη διαθεσιμότητα εξέφρασαν άποψη ότι είναι πολύ ακριβή έτσι όπως έχει σχεδιαστεί.

2. Την άμυνα. Η μείωση των εξοπλιστικών δαπανών θεωρήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, «κοροϊδία», δεδομένου ότι πρόκειται για αναβολή δαπανών και όχι για πραγματική μείωση.

3. Την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η τρόικα δεν πιστεύει ότι η προβλεπόμενη εξοικονόμηση (735 εκατ. ευρώ) μπορεί να επιτευχθεί σύντομα.

4. Τα φάρμακα. Από τον τομέα της Υγείας προβλέπεται εξοικονόμηση 1,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 800 εκατ. ευρώ αφορούν τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης των Ταμείων.
Keywords
Τυχαία Θέματα