Τα σβησμένα αρχεία της Χρυσής Αυγής

Ντοκουμέντα για τον παραστρατιωτικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής συμπεριλαμβάνονται στη συμπληρωματική δικογραφία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που βρίσκεται στα χέρια των ανακριτικών αρχών, σύμφωνα με το Έθνος....

Σύμφωνα με τη δικογραφία φέρονται να εμπλέκονται και στελέχη της Χρυσής Αυγής πέραν εκείνων που βρίσκονται υπό προσωρινή κράτηση.

Όπως
αναφέρει το Έθνος, προβληματισμός έχει προκύψει για την φωτογραφία του Ηλία Κασιδιάρη με την καραμπίνα, την οποία ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι νόμιμη. Ωστόσο, στη φωτογραφία φέρεται να απεικονίζεται τροποποιημένη, καθώς φέρει παράτυπα γεμιστήρα 10 φυσιγγίων.

Σε άλλα έγγραφα της δικογραφίας, σύμφωνα με το Έθνος, φέρεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος να παραδέχεται ότι οι χρυσαυγίτες είναι «κακοί φασίστες», ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης φαίνεται να σημαδεύει και να πυροβολεί με διαφόρων τύπων όπλα και σύσσωμα τα τάγματα εφόδου να χαιρετούν, προτάσσοντας χιτλερικά τα χέρια τους.

Την ίδια ώρα, τα υλικά που βρέθηκαν στους κατασχεμένους υπολογιστές και τους σκληρούς δίσκους του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, αλλά και σε αυτούς των βουλευτών Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγού, περιγράφουν την ιδεολογική βάση της ακροδεξιάς οργάνωσης, τη λειτουργία της και τους πρωταγωνιστές της.
Keywords
Τυχαία Θέματα