Τα πρώτα στοιχεία - «κλειδιά» από τις έρευνες για το χτύπημα στο Mall

Τουλάχιστον τέσσερις δράστες βλέπουν έκπληκτοι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ στα δεκάδες βίντεο της βομβιστικής επίθεσης, το πρωί της Κυριακής, στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι...
Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις ανώτατων αξιωματικών, ίσως στην τοποθέτηση βόμβας -περιείχε ΑΝΦΟ , ζελατοδυναμίτιδα μέσα σε χύτρα ταχύτητος- συμμετείχαν για λόγους «κάλυψης» έξι ή επτά άτομα τα οποία πιθανότατα ήταν όλα οπλισμένα.

Όπως προκύπτει από την αρχική εξέταση του οπτικού υλικού οι δράστες φορούσαν καπέλα τζόκεϊ και σκούφους. Μάλιστα οι αξιωματικοί
της ΕΛ.ΑΣ διερευνούν αν ανάμεσα στους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο ήταν δύο ή τρία άτομα που συμμετείχαν στην αιματηρή ληστεία της Πάρου το περασμένο καλοκαίρι.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι στη συγκεκριμένη επίθεση συμμετείχαν νέα ή ασύλληπτα μέλη που σχετίζονται με την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που μπορεί ωστόσο να εμφανισθούν με νέο όνομα.

Μάλιστα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ σημείωναν την Κυριακή το βράδυ, ότι οι κινήσεις των δραστών έμοιαζαν ιδιαίτερα με τις κινήσεις πολλών ατόμων που συμμετείχαν σε βομβιστικές επιθέσεις της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», πριν από δύο χρόνια, στην πλατεία Συντάγματος ή στην Εθνική Ασφαλιστική στην λεωφόρο Συγγρού. Σχεδόν όλοι από τους συμμετέχοντες σε αυτές τις επιθέσεις έχουν συλληφθεί.

Η χύτρα ταχύτητος είχε χρησιμοποιηθεί από την οργάνωση «Λαϊκή Επαναστατική Δράση», που μετεξελίχθηκε σε «Ενέδρα», τα μέλη της οποίας είναι ασύλληπτα και όπως φαίνεται ίσως μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους. «Ετσι όπως βλέπουμε στην πορεία δεν θα εκπλαγούμε να δούμε πάλι δέματα βόμβες! Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν επικίνδυνη φάρσα», λένε.

Σύμφωνα με το tovima.gr, η ΕΛ.ΑΣ διερευνά το ενδεχόμενο στην βομβιστική επίθεση στο Mall να συμμετείχαν και μέλη οργανώσεων που προχωρούσαν μέχρι τώρα σε εμπρηστικές επιθέσεις. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ βλέπουν πέντε ενδεικτικά στοιχεία που δείχνουν «Συνωμοσία» ή μια διάδοχη οργάνωση, με τους ίδιους καθοδηγητές πίσω από την βόμβα στο Mall.

Τέλος οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν το σενάριο οι δράστες της επίθεσης στα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού να είναι μέλη άλλης οργάνωσης που, όπως είχε συμβεί ξανά στο παρελθόν, να προχωρούν σε «δίδυμες», κοντινές χρονικά, επιθέσεις όπως με αυτή που έγινε στο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα