«Τα παιδιά υπολογίζονται ως τεκμήρια»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και πορεία στους δρόμους της πόλης με κατάληξη στα γραφεία της αποκεντρωμένης διοίκησης, πραγματοποίησαν σήμερα πολύτεκνοι και τρίτεκνοι στα Χανιά....

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης ήταν να μην ισχύσουν οι περικοπές στα επιδόματα που λαμβάνουν, αλλά και οι ρυθμίσεις που προβλέπει για αυτούς το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Στα Χανιά
οι τρίτεκνες οικογένειες αριθμούν 8.500 μέλη και οι πολύτεκνες 4.500.

Όπως επισήμανε σε ομιλία του ο πατήρ Ευτύχης Ανδρουλάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Οικογενειών Χανίων, «οι πολύτεκνοι στα Χανιά, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης και δεν μπορούν να συντηρήσουν τις οικογένειες μετά τα νέα μέτρα όπως η κατάργηση του αφορολογήτου, η περικοπή της πολυτεκνικής και ισόβιας σύνταξης».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας Μανώλης Απλαδιανάκης, τόνισε ότι για τους τρίτεκνους, μετά τα νέα μέτρα, τίθεται θέμα επιβίωσης.

«Θεωρώ, ότι σήμερα οι οικογένειες κατακρεουργούνται, τα παιδιά υπολογίζονται ως τεκμήρια. Η αναλγησία των πολιτικών έχει φθάσει στον ύψιστο βαθμό. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να πλήττεται σε αυτό το βαθμό η οικογένεια». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «μας έχουν βάλει στο κρεβάτι του Προκρούστη».
Keywords
Τυχαία Θέματα