ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΙΟΝΙΑ ΚΙΛΚΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ...

Σε έκτακτη σύσκεψη όλων των συναρμόδιων φορέων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων καλεί αύριο, στις 11 το πρωί, ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, προκειμένου να συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην...

περιοχή από την αθρόα προσέλευση χιλιάδων προσφύγων.

Παράλληλα, την προσεχή Δευτέρα, 24 Αυγούστου, συγκαλείται νέα σύσκεψη στο δημαρχείο με τη συμμετοχή
της γερμανίδας βουλευτή Annette Groth και του αυστριακού ευρωβουλευτή Josef Weidenholzer, συντονιστή και εκπροσώπου Τύπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα της ομάδας των προοδευτικών σοσιαλιστών και δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο. Την ίδια μέρα αναμένεται να παραδοθούν στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου και ποσότητες φαρμακευτικού υλικού από τη Γερμανία.

Για «υγειονομική βόμβα» κάνει λόγο στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Γκουντενούδης ο οποίος, με αφορμή την έλευση άλλων 2.000 και πλέον προσφύγων από την Θεσσαλονίκη στην Ειδομένη, τονίζει ότι το Κέντρο Υγείας αδυνατεί πλέον να εξυπηρετήσει τα περιστατικά.

«Από τα ΜΜΕ πληροφορηθήκαμε ότι έρχονται πρόσφυγες, με προορισμό την Ειδομένη, με πλοίο από την Κω. Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι ότι σήμερα οι αρχές της ΠΓΔΜ έχουν κλείσει τα σύνορα και 1.000 άτομα περιμένουν ήδη στα σύνορα να ξανανοίξουν» υπογραμμίζει.

«Επειδή είμαστε στην άκρη, μας βάζουν στην άκρη» λέει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας συντονισμός από τα συναρμόδια υπουργεία, άποψη που ασπάζεται και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος αναμένεται να συμμετάσχει στην αυριανή σύσκεψη.

Ο κ. Τζιτζικώστας, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων χαρακτήρισε τους κυβερνώντες «ερασιτέχνες και επικίνδυνους, χωρίς κανέναν σχεδιασμό στην πολιτική μετανάστευσης».
Keywords
Τυχαία Θέματα