Συντονισμένη απάντηση στα χημικά της Συρίας αναζητούν Ομπάμα - Ολάντ

Για μια ενδεχόμενη συντονισμένη διεθνή απάντηση στη χρήση χημικών όπλων που φέρεται να εξαπολύθηκε εναντίον αμάχων στη Συρία, συζήτησαν Ομπάμα και Ολάντ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου....

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος των ΗΠΑ με τον γάλλο ομόλογό του «συζήτησαν πιθανές απαντήσεις της διεθνούς κοινότητας και συμφώνησαν να συνεχίσουν να διαβουλεύονται στενά».

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν μεγάλη ανησυχία για τη χρήση χημικών όπλων που φέρεται να έκαναν οι δυνάμεις του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κατά πολιτών
κοντά στη Δαμασκό την Τετάρτη, ανέφερε ο Λευκός Οίκος, χωρίς να δώσει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες για τη συζήτηση.

Με τις ΗΠΑ να εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια για μία ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση, οσμή πολέμου καλύπτει τη Συρία.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, πέντε ημέρες μετά από την ημέρα, που, σύμφωνα με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης, εκατοντάδες άμαχοι έπεσαν νεκροί από επίθεση με χημικά όπλα, σε περιοχή έξω από τη Δαμασκό, η κυβέρνηση της Συρίας έδωσε το «πράσινο φως» προκειμένου να επισκεφτούν το σημείο οι επιθεωρητές του ΟΗΕ.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, το καθεστώς Άσαντ έδωσε την έγκρισή του για να γίνει η πολυσυζητημένη επίσκεψη.

Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ που βρίσκονται στη Συρία θα ξεκινήσουν σήμερα Δευτέρα, τις έρευνές τους στον τόπο της επίθεσης, ανακοίνωσαν χαρακτηριστικά τα Ηνωμένα Έθνη.
Keywords
Τυχαία Θέματα