Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί της Αθήνας

Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι το τέλος Ιουνίου αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Αθήνας κατά την ολονύκτια ψηφοφορία που διεξήγαγαν....

Ως εκ τούτου, οι ασφαλισμένοι θα προμηθεύονται τα φάρμακά τους, καταβάλλοντας ολόκληρο το αντίτιμο του σκευάσματος
και όχι μόνο το ποσό της συμμετοχής τους.Επεισοδιακή ήταν η καταμέτρηση της ψηφοφορίας που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. Υπέρ της αναστολής της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση τάχθηκαν 491 φαρμακοποιοί ενώ 478 καταψήφισαν την πρόταση της συνέχισης των κινητοποιήσεων. Οι εκπρόσωποι του ΦΣΑ χωρίστηκαν σε δύο στρατόπεδα αναφορικά με τις κινητοποιήσεις του κλάδου οι οποίες συμπληρώνουν τέσσερις και πλέον εβδομάδες.
Ο πρόεδρος του ΦΣΑ, κ. Κώστας Λουράντος εισηγήθηκε να συνεχιστεί η χορήγηση φαρμάκων μόνο τοις μετρητοίς στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μέχρις ότου αποπληρωθεί όλο το ποσό της οφειλής του μήνα Απριλίου αλλά και το χρέος του έτους 2011.
Από την άλλη πλευρά, ορισμένα μέλη του Συλλόγου εισηγήθηκαν την αναστολή των κινητοποιήσεων δεδομένου ότι καταβλήθηκαν οι οφειλές του τρέχοντος έτους, κίνηση που χαρακτήρισαν ως ιδιαίτερα θετική μέσα στην αρνητική οικονομική συγκυρία.
Το αποτέλεσμα ήταν η συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι τις 30 Ιουνίου, όταν και εκπνέει η διορία για να διαπιστώσουν εάν έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς τους το υπόλοιπο 50% των χρεών που εκκρεμεί για τον Απρίλιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα