Συνεχίζεται σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης του μακελειού στον Προφήτη Ηλία…

Συνεχίζεται σήμερα στη Νεάπολη η εκδίκαση της υπόθεσης του μακελειού που έλαβε χώρα στις 24 Ιουνίου του 2012 στον Προφήτη Ηλία και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη και του 64χρονου Μανόλη Σταυρουλάκη...

Πρόκειται για την τρίτη ημέρα της δίκης, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και συνεχίστηκε την Τρίτη 12 του μηνός.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξεταστεί 7 από τους περισσότερους από 40 μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν ενώπιον της Έδρας.

Πρώτος μάρτυρας
ήταν ο πατέρας του αδικοχαμένου Πρίαμου Ξυδάκη, Γιάννης ο οποίος κατέθετε για παραπάνω από 3 ώρες.

Την προηγούμενη Τρίτη ήταν η σειρά της χήρας του 34χρονου γυμναστή, Κατερίνας Τζουλιαδάκη να εξεταστεί.

Ακολούθησαν οι δύο κόρες του Μανόλη Σταυρουλάκη, η μία εκ των οποίων υποστήριξε ότι «ο κρεοπώλης σκότωσε τον πατέρα της επειδή ήταν ο μόνος που τον είδε να πυροβολεί τον Πρίαμο».

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι βασικό χαρακτηριστικό που συνδέει τις καταθέσεις και των τεσσάρων πρώτων μαρτύρων, είναι οι ισχυρισμοί τους ότι και τα τρία αδέρφια που είναι κατηγορούμενοι, δρούσαν πάντα σαν οργανωμένη ομάδα.

Στη συνέχεια, κατέθεσαν τρεις κάτοικοι του Προφήτη Ηλία, οι οποίοι την ώρα του διπλού φονικού κάθονταν στο καφενείο που βρίσκεται δίπλα στο κρεοπωλείο του 54χρονου κατηγορούμενου.
Ενώπιον της Έδρας στάθηκε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του καφενείου στο οποίο καθόταν ο Μανόλης Σταυρουλάκης όταν δέχθηκε τα σκάγια που προκάλεσαν τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Ο καφετζής ισχυρίστηκε ότι είδε τον 54χρονο κρεοπώλη να κρατάει καραμπίνα, ενώ η σύζυγός του που επίσης βρισκόταν στο καφενείο την ώρα του περιστατικού, κατέθεσε ότι είδε τον 54χρονο να πυροβολεί με καραμπίνα.

Ακολούθησε η κατάθεση ενός ξαδέρφου του Μανόλη Σταυρουλάκη, ο οποίος τη μοιραία βραδιά, καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον άτυχο 64χρονο.

Ο ηλικιωμένος μάρτυρας υποστήριξε ενώπιον της Έδρας ότι είδε τον 17χρονο -τότε- γιο του κρεοπώλη να έχει τραυματιστεί στο λαιμό και πως όταν τον ρώτησε πως χτύπησε, εκείνος του αποκρίθηκε ότι «του βάρηκε ο πατέρας του».
Keywords
Τυχαία Θέματα