ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΡΖΑΝΙ...

Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Άστον Κάρτερ συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στο Ιράκ που έχει σκοπό την αποτίμηση των προσπαθειών για την...

καταπολέμηση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Λίγο μετά την άφιξή του στο Αρμπίλ, την πρωτεύουσα αυτής της αυτόνομης περιοχής του βορείου Ιράκ, ο Κάρτερ συναντήθηκε με τον Μπαρζανί παρουσία πολλών υψηλόβαθμων Κούρδων.

Η προώθηση των τζιχαντιστών του ΙΚ προς το Αρμπίλ τον Αύγουστο του 2014 ήταν ένας από τους λόγους που επικαλέστηκε ο αμερικανός
πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για τη δέσμευση της Ουάσινγκτον στη μάχη κατά της εξτρεμιστικής οργάνωσης στο Ιράκ.

Από τότε, επικεφαλής ενός διεθνούς συνασπισμού, οι Ηνωμένες Πολιτείες βομβαρδίζουν σε καθημερινή βάση τις θέσεις των τζιχαντιστών, συχνά για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες των κουρδικών στρατευμάτων στο έδαφος.

Κατά την πρώτη επίσκεψή του στο Ιράκ αφότου ανέλαβε καθήκοντα τον Φεβρουάριο, ο Κάρτερ συναντήθηκε χθες στη Βαγδάτη με τον πρωθυπουργό Χάιντερ αλ-Αμπάντι, τον ομόλογό του Χάλεντ Αλ-Ομπάιντι και τον επικεφαλής της ιρακινής αντιτρομοκρατίας.

Διακήρυξε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι "έτοιμες να κάνουν περισσότερα" στη μάχη κατά του ΙΚ, «όταν (οι Ιρακινοί) αναπτύξουν μόνοι τους δυνάμεις ικανές να ανακαταλάβουν και να διατηρήσουν εδάφη» με την υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού.
Keywords
Τυχαία Θέματα