Συνάντηση Κουτσούμπα με εργαζόμενους και τον διοικητή του ΟΑΕΕ

Με το σύλλογο εργαζομένων και το σύλλογο συμβασιούχων στον ΟΑΕΕ καθώς και τη διοικητή του Οργανισμού Γεωργία Κοτίδου συναντήθηκε σήμερα ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στη συνάντηση πήραν μέρος και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, οι οποίοι εκείνη την ώρα πραγματοποιούσαν
συγκέντρωση στα γραφεία του οργανισμού....

Ο κ. Κουτσούμπας ενημερώθηκε από τους συλλόγους των εργαζομένων για τα σοβαρά προβλήματα τους και κυρίως για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους περίπου 250 συμβασιούχους, οι οποίοι παραμένουν στη δουλειά τους με δικαστικές αποφάσεις.

Μιλώντας στους εργαζόμενους, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί θα πρέπει να βρουν διέξοδο σε όφελος των εργαζομένων και του λαού, και όχι σε όφελος πάλι των λίγων, όπως τόσα χρόνια τώρα. Συμμεριζόμαστε απόλυτα και τις ανησυχίες σας και τα προβλήματα, είναι και δικές μας ανησυχίες».

«Χρειάζεται να είναι μόνιμη και σταθερή η δουλειά γιατί ικανοποιούν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες οι συμβασιούχοι, όπως τους λένε σήμερα. Πρέπει να έχουν σταθερή εργασία και βεβαίως να καλύπτουν τις ανάγκες, γιατί παλεύουν και οι ίδιοι για τους ίδιους τους εργαζόμενους, για τον επαγγελματία που πάει να βάλει λουκέτο στο μαγαζί του, που αγωνιά, που δεν ξέρει τι να κάνει που δεν έχει ούτε ο ίδιος περίθαλψη, ούτε η οικογένειά του πλέον, έτσι όπως είναι με τα λουκέτα που βάζουν και που δεν μπορεί να αποδώσει. Πώς θα εξυπηρετηθεί αυτός; Είναι απόλυτα και κατανοητά και υπαρκτά τα προβλήματα», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Στη συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τη διοικητή του ΟΑΕΕ από την οποία ενημερώθηκε για την ασφυκτική οικονομική κατάσταση του ασφαλιστικού οργανισμού και της έθεσε τα προβλήματα των εργαζομένων στον Οργανισμό όσο και το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με τους εκατοντάδες συμβασιούχους, που παραμένουν στη δουλειά τους με δικαστικές αποφάσεις, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του ασφαλιστικού οργανισμού.

Μετά τη συνάντηση με τη διοικητή του ΟΑΕΕ, ο Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας είπε: «Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μας. Είναι κρίσιμη η κατάσταση. Νομίζουμε ότι έχει ανοίξει ο δρόμος, αυτό που ακούγεται, για παραπέρα μείωση των ήδη πενιχρών συντάξεων. Βέβαια το ΚΚΕ, με την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει, για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της κοινωνικοασφαλιστικής κάλυψης των εργαζομένων, την υπεράσπιση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, και των συντάξεων του λαού μας και με αυτή τη συνάντηση σήμερα με τη διοικητή του ΟΑΕΕ, θέλουμε να πούμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα, τη διεκδίκηση, έτσι ώστε να υπερασπίσουμε, το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, και τις συντάξεις των εργαζομένων, που αυτή τη στιγμή και στο χώρο των αυτοαπασχολουμένων πλήττονται δραματικά». Για το σοβαρό πρόβλημα των συμβασιούχων δήλωσε: «το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι μας, τόσο στη βουλή, όσο με άλλες δραστηριότητες, έτσι ώστε να γίνει γενικά γνωστό το πρόβλημα, να διεκδικηθεί και σε κοινή πάλη όλων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, να μπορέσει να βρει οριστική λύση».
Keywords
Τυχαία Θέματα