Συμμετοχή ρεκόρ στην εθελουσία του ΟΤΕ -1.300 αιτήσεις μέσα σε δύο ημέρες

Με μεγάλη επιτυχία προχωρούν τα δύο προγράμματα εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ, καθώς τις δύο πρώτες ημέρες εφαρμογής των προγραμμάτων (Δευτέρα και Τρίτη) περισσότεροι από 1.300 εργαζόμενοι κατέθεσαν αιτήσεις αποχώρησης, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά μέχρι το τέλος του μήνα που λήγει η ημερομηνία για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων....

Σύμφωνα με την euro2day, η μέση αποζημίωση για τους εργαζόμενους που φεύγουν με πρόωρη συνταξιοδότηση, καθώς βρίσκονται κοντά
στη σύνταξη, κυμαίνεται περίπου στα 125.000 ευρώ χωρίς σε αυτό το ποσό να υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλονται επίσης από τον ΟΤΕ.

Ο οργανισμός προχωρεί στην εφαρμογή του προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης, που αφορά το περίπου 13% του προσωπικού στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδος, με στόχο τη σημαντική μείωση του λειτουργικού του κόστους και τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας.

Στόχος του ΟΤΕ, ωστόσο, εκτός από τη μείωση του κόστους είναι και η αποχώρηση των εργαζομένων που δεν έχουν τηλεπικοινωνιακό αντικείμενο. Δεν είναι τυχαίο ότι στο δεύτερο πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν δικηγόροι ή εργαζόμενοι στις εταιρείες καθαριότητας, με αποζημίωση που θα κυμαίνεται από 50.000 ευρώ γι' αυτούς που απασχολούνται 4ωρο μέχρι και 100.000 ευρώ για όσους απασχολούνται πλήρες ωράριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα