Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ στην Κλαυθμώνος

Σε εξελιξη βρίσκεται από τις 12 το μεσημέρι η συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στο πλαίσιο πανευρωπαϊκών κινητοποίησεων των συνδικάτων κατά της λιτότητας....
Λόγω της συγκέντρωσης, έχει κλείσει από τις 12.00 ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, που σημαίνει ότι οι συρμοί δε σταματούν
εκεί, αλλά στον επόμενο σταθμό.

Στη στάση εργασίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ μετέχουν δάσκαλοι, καθηγητές, δημοσιογράφοι και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Ωστόσο, τα δρομολόγια του σιδηροδρομικού άξονα (Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη) θα γίνουν κανονικά.

«Οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στη χώρα μας και στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου είναι καταστροφικές και αδιέξοδες, δε λύνουν απεναντίας αυξάνουν τα προβλήματα στις κοινωνίες και τις οικονομίες, διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες, εξαθλιώνουν τους λαούς», παρατηρεί η ΓΣΕΕ .

Κινητοποιήσεις σε 23 χώρες
Στη σημερινή ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης συμμετέχουν συνολικά 40 συνδικαλιστικές οργανώσεις από 23 ευρωπαϊκές χώρες, με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων.
«Όσοι σπέρνουν λιτότητα θα θερίσουν ύφεση» τονίζει, σε δήλωσή της, η γενική γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, Μπερναντέτ Σεγκόλ και προσθέτει ότι «οι ηγέτες της Ευρώπης πρέπει να ακούσουν την οργή των ανθρώπων που βγαίνουν στους δρόμους».
Keywords
Τυχαία Θέματα