ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΘΕΤΕΙ Η ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ''ΔΙΑΖΥΓΙΟ'' ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ...

Συγκεκριμένους όρους θέτει η Κριστίν Λαγκάρντ, τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται στην τελική φάση η συζήτηση για την έξοδο από το Μνημόνιο. Το πρώτο κρίσιμο ραντεβού είναι σήμερα στην Ουάσινγκτον ανάμεσα στη Λαγκάρντ και την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, ενώ τη...

Δευτέρα ακολουθεί το Eurogroup στο Λουξεμβούργο.
Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ οι εταίροι αποδέχονται
την ελληνική θέση για έξοδο από το καθεστώς του Μνημονίου και της τρόικας που επιβλήθηκε στη χώρα το 2010.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η κυρία Λαγκάρντ θα μεταφέρει στην ελληνική πλευρά την καταστατική θέση του ΔΝΤ, που είναι ότι η συμμετοχή σε πρόγραμμά του είναι εθελοντική και ότι η πόρτα της εξόδου για κάθε χώρα είναι ανοιχτή. Αναμένεται να περιγράψει τους όρους ενός συναινετικού διαζυγίου, με τρόπο που θα εξασφαλίζει την ομαλή μετάβαση για τη χώρα μας.

Οι όροι που θα θέσει είναι οι εξής:

1. Να ολοκληρώσει η Ελλάδα χωρίς εκπτώσεις την τρέχουσα αξιολόγηση της τρόικας που περιλαμβάνει δύσκολες μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο.

2. Να υπάρχει πρόγραμμα «προληπτικής στήριξης» από τους επίσημους πιστωτές. Το σκεπτικό του Ταμείου είναι ότι η χώρα μας θα πρέπει να είναι διασφαλισμένη απέναντι σε κάθε ενδεχόμενο και να συνεχίσει απρόσκοπτα την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στις γραμμές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

3.Το ΔΝΤ θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους να εγγυηθούν εκ νέου τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους με συγκεκριμένες δεσμεύσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα