Στον ΟΑΕΔ και οι άνεργοι γιατροί



Επιστημονική επιτροπή θα καθορίσει τις παθήσεις για τις οποίες ορίζεται η διάρκεια αναπηρίας επ' αόριστο. Στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ μπορούν να εγγράφονται πλέον οι γιατροί, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτση...

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας στους εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) σε συνάντηση που είχε μαζί τους την Παρασκευή.
Στη συνάντηση τέθηκαν τα προβλήματα του ΤΣΑΥ
στο σύνολό τους, καθώς και η επιτακτική ανάγκη άμεσης αντιμετώπισής τους.
Ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε στα μέλη του ΙΣΑ, τα ακόλουθα: - Με τη νομοθέτηση του Συστήματος ΑΡΙΑΔΝΗ επιτυγχάνεται η καθολική απογραφή όλων των συνταξιούχων, εξασφαλίζοντας τον εξορθολογισμό, τη διαφάνεια και εξοικονόμηση χρημάτων υπέρ των ασφαλισμένων.
- Καθιερώνεται η ηλεκτρονική βάση συντάξεων και συνταξιούχων.
- Νομοθετείται το Ασφαλιστικό Πιστοποιητικό για τα Θεραπευτήρια του Ιδιωτικού Τομέα, με αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες.
- Παρατείνεται η λειτουργία των ΚΕΠΑ ως έχουν μέχρι 31/10/2013 και αυξάνονται οι ισχύουσες αμοιβές των γιατρών ανά περιστατικό κατά 20% και το πλαφόν ανέρχεται στα 1200 ευρώ.
- Δρομολογείται η καθιέρωση Ενιαίου Λογιστικού Συστήματος για όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Σημείωσε επίσης, ότι συγκροτήθηκε ειδική Επιστημονική Επιτροπή, που θα καθορίσει τις παθήσεις για τις οποίες ορίζεται η διάρκεια αναπηρίας επ' αόριστο.
Keywords
Τυχαία Θέματα