Στο πλευρό των καθηγητών η ΠΝΟ

Τη συμμετοχή των ναυτικών στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία....

«Οι ναυτεργάτες ενώνουν τη φωνή διαμαρτυρίας μαζί με τους συναδέλφους της ΟΛΜΕ και τους Εργαζόμενους στο Μετρό
οι οποίοι και αυτοί παραμένουν επιστρατευμένοι, ενάντια σε αυτό το απαράδεκτο και ντροπιαστικό για το δημοκρατικό μας πολίτευμα μέτρο, απαιτώντας την άμεση ανάκληση και κατάργηση αυτής της αντιδημοκρατικής και εκτός κοινωνικών ερεισμάτων νομοθεσίας» τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Πάντως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει την πιθανότητα να εισηγηθεί την άρση του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης στην περίπτωση που περάσει ρύθμιση στη βουλή που θα προβλέπει πλοίο ασφαλείας στη περίπτωση απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτικών που ξεπερνούν το 48ωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος της πολιτικής ηγεσίας δεν είναι να δημιουργήσει, με την επαναφορά της συγκεκριμένης διάταξης, κάποιον απεργοσπαστικό μηχανισμό απέναντι σε προαναγγελθείσες κινητοποιήσεις ναυτικών, αλλά να διασφαλίσει με συγκεκριμένα κριτήρια την τροφοδοσία και τις ιατροφαρμακευτικές ανάγκες των νησιών, σε περιόδους απεργιών.

Όπως μάλιστα τόνισαν, η συγκεκριμένη διάταξη δεν έχει στόχο να δημιουργήσει ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, αλλά μια «γέφυρα» εξυπηρέτησης των άμεσων αναγκών.

Δηλαδή να υπάρχει κάτι ανάλογο, όπως υπάρχει για παράδειγμα στη διάρκεια απεργιών στα νοσοκομεία ή τη ΔΕΗ, με προσωπικό ασφαλείας.
Keywords
Τυχαία Θέματα