Στο Μαξίμου σήμερα οι δικαστές



Καθοριστική για την περαιτέρω στάση των δικαστικών, οι οποίοι απέχουν από τα καθήκοντά τους εδώ και 80 ημέρες θα είναι η σημερινή συνάντηση, καθώς η ηγεσία της Δικαιοσύνης θα συναντηθεί στις 9.30 π.μ. με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά...

Στόχος της εν λόγω συνάντησης που αποφασίστηκε σήμερα στη διάρκεια επαφών του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων με τον υπουργό Δικαιοσύνης,
Α. Ρουπακιώτη είναι να βρεθεί μια λύση, προκειμένου να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις των δικαστών. Η ανάγκη να βρεθεί άμεσα μια λύση προς αυτή την κατεύθυνση καθίσταται επιτακτική δεδομένου ότι οι κινητοποιήσεις των 80 ημερών έχουν δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα, όπως είναι η σημαντική μείωση των εσόδων του δημοσίου από την εξαγορά των ποινών, η καθίζηση στην αγορά παραβόλων, ενσήμων, κ.λπ, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα Διοικητικά Δικαστήρια στα οποία έχει τεθεί χρονοδιάγραμμα από την τρόικα για επιτάχυνση των φορολογικών υποθέσεων.
Ειδική αναφορά άλλωστε στις συνέπειες που έχουν οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των δικαστών έκανε σήμερα, στο πλαίσιο της συνάντησης με τον κ. Ρουπακιώτη, η Γενική Επίτροπος Επικρατείας των Διοικητικών Δικαστηρίων Ελένη Διακομανώλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πανελλαδικά στα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας ο αριθμός των αναβολών που δόθηκαν μέσα σε αυτές τις 80 ημέρες ανέρχεται στις 29.500.
Αναλυτικότερα, οι αναβολές που δόθηκαν στα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας από την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων (17 Σεπτεμβρίου 2012) μέχρι 30 Νοεμβρίου 2012, σε ορισμένες από τις μεγάλες δικαστικές περιφέρειες έχουν ως εξής:
Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών 10.147, Διοικητικό Εφετείο Αθηνών 2.800, Δ. Πρωτοδικείο Πειραιά 4.646, Δ. Εφετείο Πειραιά 939, Δ. Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης 895, Δ. Εφετείο Θεσσαλονίκης 693, Δ. Πρωτοδικείο Λάρισας 1.167, Δ. Πρωτοδικείο Χανίων 686, Δ. Εφετείο Χανίων 111, Δ. Πρωτοδικείο Χαλκίδας 495, Δ. Πρωτοδικείο Κέρκυρας 533 και Δ. Πρωτοδικείο Καβάλας 901.
Κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης οι δικαστές χαρακτήρισαν «απελπιστική την κατάσταση» στο χώρο της Δικαιοσύνης λόγω των κινητοποιήσεων και επέρριψαν ευθύνη στην τρόικα. Ενδεικτική ήταν η φράση δικαστή ο οποίος ανέφερε ότι «η τρόικα δεν μπορεί να ζητάει τίποτα πλέον από τα δικαστήρια, αφού αυτή είναι υπαίτια για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της Δικαιοσύνης από τις απαράδεκτα υπερβολικές περικοπές των αποδοχών των συναδέλφων».
Keywords
Τυχαία Θέματα