Στο 22% «κλειδώνει» το πρόστιμο για όσους δεν μαζεύουν αποδείξεις

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης η σύσκεψη για το φορολογικό νομοσχέδιο στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή του υπουργού Γ.Στουρνάρα, του υφυπουργού Γ.Μαυραγάνη, του γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Χ.Θεοχάρη και του σύμβουλου του κ. Στουρνάρα σε θέματα φορολογίας Ν.Καραβίτη....
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες,
φαίνεται πως «κλειδώνει» στο 22% το πρόστιμο για τη μη συλλογή αποδείξεων. Όπως προέκυψε από τη σύσκεψη, η «ποινή» φόρου θα ανέρχεται στο 22% η οποία θα επιβάλλεται στους φορολογούμενους που δεν θα συγκεντρώνουν το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2013. Ο συντελεστής αυτός θα επιβάλλεται επί της διαφοράς μεταξύ του απαιτούμενου ποσού αποδείξεων και του ποσού των αποδείξεων που θα συγκεντρώνει ο κάθε φορολογούμενος, εφόσον φυσικά υπάρχει τέτοια διαφορά.

Οι φορολογούμενοι θα εξακολουθούν να ζητούν και να συλλέγουν αποδείξεις, η συνολική αξία των οποίων θα πρέπει να αντιστοιχεί στο 25% του εισοδήματος τους για να δικαιούνται την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ που προβλέπεται με τη νέα φορολογική κλίμακα.

Παράλληλα, σύμφωνα με στέλεχος που μετείχε στη σύσκεψη, ο εισπρακτικός στόχος από τα τέλη κυκλοφορίας για το 2012 έχει επιτευχθεί καθώς συγκεντρώθηκαν έως τις 31 Δεκεμβρίου 1,052 δισ. ευρώ, έναντι 1,048 πέρυσι. Ο ίδιος χαρακτήρισε φυσιολογική την μεγάλη κάμψη των εσόδων από τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και εκτίμησε πως σταδιακά η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα