Στήριξη IIF στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας...

Την σθεναρή στήριξή του στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας εξέφρασε σήμερα το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), το οποίο εκπροσώπησε τους ιδιώτες πιστωτές στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα για το ελληνικό χρέος. Το διοικητικό συμβούλιο του IIF, το
οποίο συνεδρίασε το Σάββατο στη Ζυρίχη «υποστηρίζει σθεναρά τις πρόσφατες συμφωνίες ανάμεσα στην Ελλάδα, τις αρχές της ευρωζώνης...
και το ΔΝΤ συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας για τους όρους της εθελοντικής ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους ιδιώτες επενδυτές».

Το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο υπενθυμίζει παράλληλα ότι «η απόφαση συμμετοχής στην ανταλλαγή ανήκει αποκλειστικά στους ιδιώτες επενδυτές». Σημειώνει ακόμη ότι «πιστεύει ακράδαντα ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της ανταλλαγής θα συμβάλει σημαντικά στη διευκόλυνση της επίσημης χρηματοδότησης της Ελλάδας και ότι θα βοηθήσει τη χώρα να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα θέσουν τις βάσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας της».

«Αυτά είναι σημαντικά βήματα προόδου για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους, την αντιμετώπιση των προβλημάτων χρέους της ευρωζώνης και την αποκατάσταση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας», προσθέτει το IIF στην ανακοίνωσή του.
Keywords
Τυχαία Θέματα