Στην τέταρτη θέση η «συμμαχία Μόντι», σύμφωνα με δημοσκόπηση

Στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Φεβρουαρίου, βρίσκεται το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα υπό τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι με ποσοστό 35,3%...

Η δημοσκόπηση που έγινε από το ινστιτούτου Tecne για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου Sky Italia εμφανίζει τη συμμαχία των κεντρώων κομμάτων υπό τον Μάριο Μόντι στην τέταρτη θέση
Το
κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι "Λαός της Ελευθερίας" έρχεται στη δεύτερη θέση με 19,5% ακολουθούμενο από το "Κίνημα Πέντε Αστέρια" του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο που μάχεται κατά της διαφθοράς και υπέρ των περιβαλλοντικών θεμάτων.
Τα κόμματα τα οποία στηρίζουν τον Μόντι συγκέντρωσαν μόλις το 12% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.
Πολιτικοί σχολιαστές υποστηρίζουν ότι ο Μόντι θα μπορούσε να συνεργαστεί με το Δημοκρατικό Κόμμα σε περίπτωση που αποτύχει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία και στα δύο σώματα της Βουλής και να γίνει υπουργός Οικονομικών σε έναν τέτοιο συνασπισμό.
Στη δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου μετά την ανακοίνωση από τον πρώην καθηγητή Οικονομικών Μόντι της πρόθεσής του να ηγηθεί ενός κεντρώου συνασπισμού, απάντησαν 600 ερωτηθέντες και το περιθώριο σφάλματος ήταν 4%.
Keywords
Τυχαία Θέματα