Στικάκι με προκήρυξη στην Καισαριανή

Ένα τηλεφώνημα αγνώστου στην «Εφημερίδα των Συντακτών» - που δεν είχε καμία τύχη - και ένα άλλο στον τετραψήφιο αριθμό της Ασφάλειας έφεραν την Αντιτρομοκρατική στο μνημείο του Άρη Βελουχιώτη επί της οδού Αναξαγόρα στη Καισαριανή....

Σύμφωνα με τον άγνωστο, εκεί βρισκόταν ένα στικάκι με καταγεγραμμένη προκήρυξη.
Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, η τηλεφωνήτρια των γραφείων της «Εφημερίδας των Συντακτών» δεν ενημέρωσε για το τηλεφώνημα του αγνώστου. Αντιθέτως, η Αντιτρομοκρατική κινήθηκε αμέσως και βρήκε το USB
στη θέση που προαναφέρθηκε.
Από διαρροές έγινε γνωστό πως κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για ανάληψη ευθύνης που αφορά στη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε προ δύο εβδομάδων στην κατοικία του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου στην Ακρόπολη.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το κείμενο της προκήρυξης είναι γραμμένο με τον τρόπο που ακολουθούν κατά κανόνα οι διάφορες προκηρύξεις που προέρχονται από τον χώρο της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».
Η βομβιστική επίθεση συνδέεται με τις εξελίξεις στην Κύπρο, αφού - ως γνωστόν - ο Νίκος Τσάκος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου από το 2008.
Πηγές της ΓΑΔΑ αναφέρουν επίσης πως το διπλό τηλεφώνημα, σε εφημερίδα και στην αστυνομία, εξηγείται. Συνήθως, μία τέτοια προκήρυξη θα είχε αποσταλεί και αναρτηθεί από την ιστοσελίδα INDYMEDIA, η οποία ωστόσο από χθες έχει «κατέβει» με διακοπή της λειτουργίας του δικτύου του Πολυτεχνείου, εντός του οποίου λειτουργούσε η εν λόγω ιστοσελίδα.

zougla.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα