Στη Bουλή οι φορολογικές εκκρεμότητες της Παναχαϊκής

Mέχρι και στην Βουλή των Ελλήνων έφθασε το θέμα αναφορικά με το θολό τοπίο που επικρατεί γύρω από τις φορολογικές εκκρεμότητες της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, ισχυρός άνδρας της οποίας είναι ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας...

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Βοιωτίας της ΝΔ, Γιάννης Καράμπελας, ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης,
Κωστή Χατζηδάκη να πληροφορηθεί αν στην περίπτωση της πατρινής ποδοσφαιρικής ομάδας, εφαρμόστηκε πλήρως η κείμενη νομοθεσία.

Στην ερώτησή του, ο γαλάζιος» βουλευτής επικαλείται δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο το 2010, η ΠΑΕ προχώρησε σε μεταγραφές χωρίς να διαθέτει την προαπαιτούμενη φορολογική ενημερότητα.

Το δημοσίευμα βασίστηκε σε σχετική καταγγελία του πρώην υπαλλήλου της ΕΠΟ, Γιάννη Παπαδόπουλου στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται πως στην απόφαση της Επιτροπής Ιδιότητας και Μεταγραφών της Ομοσπονδίας για την πλαστή φορολογική ενημερότητα που κατέθεσε η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ τον Ιανουάριο του 2011, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως η τελευταία νόμιμη ενημερότητα που έλαβε η ΠΑΕ από την ΔΟΥ Πατρών ήταν το 2009 (άρα το 2010 δεν ήταν φορολογικά ενήμερη, αφού όπως προκύπτει από τα στοιχεία η επόμενη νόμιμη ενημερότητα εκδόθηκε το 2009).

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, πρόκειται για ένα ζήτημα με τεράστιες διαστάσεις, αφού για το σκάνδαλο των πλαστών ενημεροτήτων, ομάδες με ιστορία βρέθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες στην Δ' Εθνική.

Ο κ. Καράμπελας, αναφέρεται και σε έγγραφο που είχε παρουσιάζει η εφημερίδα, σύμφωνα με το οποίο ,το υπουργείο Ανάπτυξης, ζητούσε συγκεκριμένες διευκρινήσεις από την διοίκηση της ΠΑΕ, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση.

Κατόπιν τούτου, ο υπουργός έχει έννομο συμφέρον να ζητήσει την λύση της εταιρείας, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής ζητά να μάθει γιατί δεν έγιναν οι σχετικές ενέργειες για να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δημοσίου, καθώς και γιατί οι Αρχές επιδεικνύουν τέτοια ανοχή στην περίπτωση της αχαϊκής ΠΑΕ, την στιγμή που σε άλλες ομάδες υπήρξε κατά γράμμα εφαρμογή του νόμου.
Keywords
Τυχαία Θέματα