Σταθερά πίσω στις δημοσκοπήσεις ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας…

Τέλος δεν έχουν τα ανοίγματα του Nicolas Sarkozy προς τον χώρο της Δεξιάς, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις πιθανότητές του να ανανεώσει τη θητεία του στον προεδρικό θώκο της Γαλλίας. Τα υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσε το «Εθνικό Μέτωπο» στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια στον Γάλλο πολιτικό, προκειμένου να μην προσπαθήσει να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους που προτίμησαν τη Marine Le Pen. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις...
10 ημέρες πριν από την ψηφοφορία που θα κρίνει το αποτέλεσμα, η προσπάθεια του Nicolas Sarkozy να προσελκύσει τους 6,4 εκατ. εκλογείς του «Εθνικού Μετώπου» δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, δημοσκόπηση του TNS Sofres κατέδειξε ότι ο François Hollande, που κέρδισε τον πρώτο γύρο την Κυριακή, διατηρεί προβάδισμα 10 μονάδων, συγκεντρώνοντας 55% στην πρόθεση ψήφου, εν όψει του δεύτερου γύρου, την 6η Μαΐου. Παράλληλα, δημοσκόπηση του CSA έδειξε ότι ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών προηγείται με 54%, με τον Nicolas Sarkozy να συγκεντρώνει το 46%.

«Υπάρχουν όλες οι συνθήκες για να νικήσουμε. Έχουμε την ορμή» ανέφερε από την πλευρά του ο François Hollande, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

«O απερχόμενος πρόεδρος έχει πει ότι θα κριθεί για την ανεργία και θα κριθεί. Είχε υποσχεθεί να μειώσει την ανεργία στο 5% και τώρα είναι στο 10%» πρόσθεσε.

Παράλληλα, τάχθηκε εναντίον της λεγόμενης πολιτικής της «άδειας καρέκλας», της αποχής από τις διαδικασίες της Ε.Ε. για την επαναδιαπραγμάτευση του δημοσιονομικού συμφώνου, εκτιμώντας πως αυτή μπορεί να γίνει μέσω διαπραγματεύσεων «όχι απειλών».

«Δεν είναι η Γερμανία αυτή που πρόκειται να αποφασίζει για όλη την Ευρώπη» υπογράμμισε.
Keywords
Τυχαία Θέματα