Σοκάρει η κατάθεση του Μάικλ Αντεμπολάτζο, του δολοφόνου του Βρετανού στρατιώτη Λι Ρίγκμπι

Λίγες ημέρες αφότου κατέθεσε ότι ο Αλλάχ επέλεξε τον 25χρονο στρατιώτη Λι Ρίγκμπι, ο Μάικλ Αντεμπολάτζο, που κατέσφαξε τον άτυχο νεαρό με τον φίλο του Μάικλ Αντεμποουάλε σε δρόμο του Λονδίνου, εξακολουθεί να προκαλεί με τις δηλώσεις του....

Αυτή τη φορά ενώπιον δικαστηρίου, δήλωσε πως η Αλ Κάιντα είναι «ομάδα μουτζαχεντίν», που αγαπά.
«Τους αγαπώ. Είναι αδέλφια μου. Δεν τους έχω συναντήσει ποτέ, αλλά τους θεωρώ αδέλφια μου στο Ισλάμ. Τους αγαπώ», τόνισε ο Μάικλ Αντεμπολάτζο.
Στη συνέχεια αποκάλυψε πως μεγάλωσε σε χριστιανική
οικογένεια με τους γονείς του να τον πηγαίνουν στην εκκλησία κάθε Κυριακή.

«Η ανάμνηση που μου έχει μείνει στο μυαλό είναι όταν κάθε παραμονή πρωτοχρονιάς μαζευόμασταν και υπό το φως των κεριών διαβάζαμε αποσπάσματα της Βίβλου», συμπλήρωσε.
Ωστόσο, ασπάστηκε τον ισλαμισμό κατά το πρώτο έτος φοίτησής του στο Πανεπιστήμιο Γκρίνουιτς, ενώ όπως είπε: «Η θρησκεία είναι το παν. Όταν ασπάστηκα τον ισλαμισμό συνειδητοποίησα ότι η πραγματική επιτυχία δεν είναι όσα μπορείς να αποκτήσεις αλλά αν καταφέρεις να πας στον Παράδεισο, γιατί εκεί μπορείς να χαλαρώσεις».

Ερωτηθείς για τη δολοφονία του Ρίγκμπι, υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας πως «είναι στρατιώτης του Αλλάχ»
Συμπληρώνοντας, είπε: «Καταλαβαίνω ότι πολύς κόσμος μπορεί να μην το αναγνωρίσει γιατί δε φοράμε στολές […] αλλά παραμένουμε στρατιώτες του Αλλάχ. Αυτό μετράει. Αν ο Αλλάχ με θεωρεί στρατιώτη, τότε είμαι στρατιώτης».
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε έμεινε ξάγρυπνος λατρεύοντας τον Αλλάχ και «ικετεύοντάς τον να κάνει να πετύχει η αποστολή και να χτυπήσουμε ένα στρατιώτη και μόνον ένα στρατιώτη».
Οι δύο άνδρες, που αρνούνται την κατηγορία του φόνου, χτύπησαν με το αυτοκίνητό τους τον άτυχο νεαρό σε δρόμο του Λονδίνου και στη συνέχεια του κατάφεραν αλλεπάλληλα χτυπήματα με μαχαίρι και μπαλτά, με αποτέλεσμα σχεδόν να τον αποκεφαλίσουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα