Σημαντικές ελλείψεις γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων

Αντί να μειώνονται τα προβλήματα στον «τραυματισμένο» χώρο της υγείας, όλο ένα και αυξάνονται. Σε επίσχεση εργασίας βρίσκεται το παθολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων καθώς ο μόνος γιατρός που εργαζόταν στο νοσοκομείο, βρίσκεται εδώ και μέρες σε αναρρωτική άδεια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί εύκολα να εξυπηρετηθεί ο κόσμος, διότι ο αριθμός των πολιτών έχει αυξηθεί κατακόρυφα....

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον Υπεύθυνό του Σωματείου εργαζομένων κ. Παναγιώτη Τσάλα ο οποίος δήλωσε : «Όντως το τμήμα
παθολογίας του Νοσοκομείου Πατησίων είναι σε επίσχεση . Η Α’ Υγειονομική Περιφέρεια μας έχει υποσχεθεί πως με απόφαση θα προσληφθούν γιατροί στο νοσοκομείο μας από αλλά δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα όπου οι γιατροί εκεί είναι υπεράριθμοι.
Πρέπει οπωσδήποτε να προσληφθεί προσωπικό. Με έναν γιατρό δεν μπορεί να λειτουργήσει το τμήμα. Μπορεί να ήρθε ο νέος διευθυντής παθολογίας πριν μέρες, αλλά δεν ξέρουμε αν θα παραμείνει σίγουρα. Χρειαζόμαστε άλλους τρείς γιατρούς να προσληφθούν ώστε να εξυπηρετείται ο κόσμος .
Οι ειδικευόμενοι παθολόγοι είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο του 2012. Πάντως το Υπουργείο Υγείας μας υποσχέθηκε πως αυτό τον μήνα θα γίνει η καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων και μάλιστα αυτές τις ημέρες θα ετοιμάσουν τροπολογία στην Βουλή. Η διοίκηση του Νοσοκομείου μας επιρρίπτει τις ευθύνες προς το Υπουργείο Υγείας . Όλο σχεδόν το προσωπικό έχει μεταφερθεί σε επιπλέον νοσοκομεία».
Το Σάββατο 28 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην Αγία Βαρβάρα για να παραμείνει το νοσοκομείο σε καθεστώς λειτουργίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα