Σγουρός: «Όχι» βεβιασμένες αποφάσεις για το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων

«Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερη προσοχή», δήλωσε ο περιφεριάρχης Αττικής και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Γιάννης Σγουρός μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ...

«Το θέμα είναι σοβαρό και απαιτεί μελέτη και όχι βεβιασμένες αποφάσεις, αν θέλουμε να αποφευχθούν αντιπαραθέσεις και προβλήματα στην αγορά», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Σγουρός, «ο προσδιορισμός των ζωνών εφαρμογής
των νέων μέτρων δεν μπορεί να γίνει αυθαίρετα. Χρειάζονται εξειδικευμένες μελέτες σκοπιμότητας, διότι η επέκταση του ωραρίου θα πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένη αιτιολογία. Πρέπει να εξασφαλιστεί πάση θυσία η προστασία των μικρών επιχειρήσεων, που ήδη πλήττονται από την οικονομική κρίση».

«Και βεβαίως», συνέχισε, «θα πρέπει να είναι σεβαστό το δικαίωμα της αργίας και ξεκούρασης, που μέχρι τώρα εγγυόταν η αργία της Κυριακής».
Συνολικά η Ένωση Περιφερειών δεσμεύθηκε ότι το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων της Κυριακές θα είναι «προϊόν εξαντλητικού διαλόγου με τους τοπικούς φορείς του εμπορίου, των εργαζομένων και όλων των εμπλεκομένων».
Keywords
Τυχαία Θέματα