«Σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις» λέει ο Βρούτσης μετά την έκτακτη σύσκεψη

Ολοκληρώθηκε μετά από έξι ολόκληρες ώρα η έκτακτη σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο και όλους τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία του Μνημονίου υπουργούς στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά....

Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Βρούτσης, βγαίνοντας από τη σύσκεψη, είπε στους δημοσιογράφους ότι οι συζητήσεις για τα κρίσιμα ζητήματα των εργασιακών βρίσκονται σε καλό δρόμο.
Όπως μεταδίδει το Mega,
η τρόικα φαίνεται ότι αποδέχεται κάποια σημεία από τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς, οι οποίες έχουν αποστελεί μέ email.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία με την τρόικα αναμένεται να κλείσει εντός της εβδομάδας.
Πάντως ο κ. Βρούτσης στις δηλώσεις του, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη για την υποστήριξη που όπως είπε παρείχαν στην κυβέρνηση.
Από τη μεριά του, μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Στουρνάρας ότνισε ότι πρέπει να υπάρξει πλήρης συντονισμός προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση στα μέσα Νοεμβρίου.
Ο κ. Στουρνάρας, τόνισε ότι τις επόμενες δύο ημέρες θα έχουν ξεκαθαρίσει όλα.
Το «παρών» έδωσαν και άλλοι υπουργοί που εμπλέκονται στη διαδικασία της εισαγωγής και ψήφισης, στη Βουλή, νομοσχεδίων αναφορικά με τις υποχρεώσεις της χώρας στο δρόμο για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Στην κυβέρνηση επιδιώκουν να κλείσουν άμεσα όλα τα εκκρεμή ζητήματα με τους εκπροσώπους των δανειστών, προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση της τρόικας, έτσι ώστε να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα