Σε ισχύ η ρύθμιση μη πληρωμής χωρίς απόδειξη

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η αγορανομική διάταξη που επί της ουσίας επιτρέπει στους καταναλωτές να μην πληρώσουν τα προϊόντα που αγοράζουν χωρίς να έχουν λάβει απόδειξη.
Ως εκ τούτου η διάταξη τίθεται σε ισχύ...

Με την ίδια Διάταξη θεσπίζεται και ισχύει επίσης η πώληση των καυσόξυλων με μονάδα μέτρησης το κυβικό μέτρο αντί το κιλό.
Πλέον οι επιχειρηματίες οφείλουν ακόμη να αναρτούν σε εμφανή σημεία πινακίδες που να αναγράφουν στα αγγλικά και στα ελληνικά ότι «Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει
αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο)».
Το ίδιο κείμενο θα αναγράφεται και στους τιμοκαταλόγους εστιατορίων κ.λπ. καταστημάτων εστίασης και αναψυχής. Η υποχρέωση ανάρτησης των πινακίων ισχύει από τις 12 Ιανουαρίου και για τους παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ.
Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης ζήτησε από το ΚΑΠΕ τη σύνταξη «Οδηγού» για τη διακίνηση καυσόξυλων στον οποίο περιλαμβάνεται και Πίνακας αντιστοίχησης βάρους-όγκου για διάφορα είδη ξύλου και για διάφορες τιμές περιεχόμενης υγρασίας. Με χρήση του Πίνακα αυτού, ο καταναλωτής μπορεί να έχει μία κατά προσέγγιση εκτίμηση του βάρους στο οποίο αντιστοιχούν τα χωρικά κυβικά μέτρα ξύλου που αγοράζει, είτε χύδην είτε στοιβαγμένα, για συγκεκριμένη τιμή υγρασίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα