Σε απεργιακή ετοιμότητα οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Την άμεση διακοπή των διαδικασιών συγχώνευσης με τη Eurobank ζητούν οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, οι οποίοι κάνουν λόγο για ένα έγκλημα που συντελείται «με θύμα την Τράπεζα της λαϊκής αποταμίευσης», και δηλώνουν αποφασισμένοι να αποφασίσουν δυναμικές κινητοποιήσεις....

Αφήνουν
μάλιστα αιχμές για το ενδεχόμενο να αλλοιωθούν τα στοιχεία που θα δοθούν από τον έλεγχο που διενεργείται από τη BlackRock σε όλες τις ελληνικές τράπεζες, και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests.

«Στα σχέδια των διοικούντων της EUROBANK και του ΤΧΣ είναι η πλήρη ενσωμάτωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στον νέο ιδιοκτήτη. Παράλληλα όμως, διενεργείται ο έλεγχος της BlackRock σε όλες τις ελληνικές τράπεζες, ενώ αναμένεται και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests. Πολύ φοβόμαστε πως αν τα στοιχεία που θα δοθούν δεν αλλοιωθούν το νέο σχήμα που δημιουργείται, οδηγείται εκ νέου στην καταστροφή και όχι με ευθύνη του Τ.Τ», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι του ΤΤ.

Επισημαίνουν δε ότι δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν το «υγιέστατο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να παρασυρθεί στα βράχια, δεμένο σε μια βάρκα καμουφλαρισμένη εξωτερικά, χωρίς να έχει τη δυνατότητα κανενός ελιγμού».

«Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και να απαξιώνουμε τις θυσίες που έκαναν οι υπάλληλοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μόλις λίγους μήνες πριν, ούτε να ξεχνάμε την απαξίωση αλλά και τους λόγους που εγκατέλειψε την Eurobank o Τραπεζίτης-ιδιοκτήτης της. Αν συνυπολογίσουμε τη γνώμη του κόσμου και την διαχρονική εμπιστοσύνη που μας δείχνει καθημερινά, αποδεικνύεται έμπρακτα πως το έγκλημα πρέπει να σταματήσει άμεσα», καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων.
Keywords
Τυχαία Θέματα