Σχέδιο δράσης για τη διαχείριση της κυκλοφορίας στην Πάτρα

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της τεχνικής συνάντησης με θέμα τις νέες τεχνολογίες και εφαρμογές για τη διαχείριση της κυκλοφορίας στα αστικά κέντρα, στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος Interreg IVC «PIMMS Capital».....

Η συνάντηση διοργανώθηκε στις 26 Ιουνίου από την Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πάτρας (ΑΔΕΠ ΑΕ) και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» (ΙΤΥΕ), ενώ σ’ αυτή συμμετείχαν στελέχη σε θέματα κυκλοφοριακής διαχείρισης και τεχνολογιών ΤΠΕ
από τους παραπάνω φορείς, στελέχη του Δήμου Πατρέων, καθώς και στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Στην τεχνική συνάντηση παρουσιάστηκε το Περιφερειακό Σχέδιο Δράσης του έργου, στο οποίο κεφαλαιοποιούνται πρακτικές από άλλες πόλεις της Ε.Ε. (Στοκχόλμη, Λίμερικ, Γουόρτσετσερ), στοχεύοντας στην προσαρμογή τους στις ιδιαίτερες συνθήκες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την ένταξή τους σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την πόλη της Πάτρας, το οποίο προβλέπεται από το πρόγραμμα PIMMS Capital. Στη συνέχεια αναλύθηκαν οι τρέχουσες χρηματοδοτικές δυνατότητες του ΕΠ Δυτικής Ελλάδας, αλλά και οι πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναληφθεί, προκειμένου ο δήμος Πατρέων να εντάξει στον επιχειρησιακό του σχεδιασμό παρεμβάσεις και έργα ενίσχυσης της ευφυούς διαχείρισης της κυκλοφορίας, με την υποστήριξη της ΑΔΕΠ Α.Ε..

Ο δήμος Πατρέων εκπροσωπήθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολεοδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού Χρήστο Λέγκα, ο οποίος, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία PIMMS Capital, έδωσε έμφαση στη σημασία των διακρατικών δικτύων και σχέσεων του Δήμου Πατρέων με ευρωπαϊκές πόλεις και οργανισμούς, αλλά και στα οφέλη που προκύπτουν από την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών σε κρίσιμους τομείς όπως αυτόν της διαχείρισης της κυκλοφορίας σε πόλεις σαν την Πάτρα, όπου το κυκλοφοριακό είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα.
Ο καθηγητής Ιωάννης Γαροφαλάκης, εκπροσωπώντας το ΙΤΥΕ, στην εισήγησή του αναφέρθηκε στη συμβολή των νέων τεχνολογιών στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στο περιβάλλον στα σύγχρονα αστικά κέντρα, αναλύοντας τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης ευφυών συστημάτων στη διαχείριση κυκλοφορίας και τη σημασία του έργου PIMMS Capital στην επίτευξη των παραπάνω στόχων.

Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από ομάδα στελεχών με επικεφαλής τον διευθυντή της, Μιχάλη Τζωρτζή, ο οποίος ανέφερε ότι το έργο PIMMS Capital είναι μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα εντοπισμού και υιοθέτησης καλών πρακτικών από άλλες πόλεις της Ε.Ε., με σημαντικά και μετρήσιμα οφέλη για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την πόλη της Πάτρας.
Το έργο Interreg IVC «PIMMS Capital» υλοποιείται από ένα εταιρικό σχήμα φορέων από 10 χώρες της Ε.Ε. με τη συμμετοχή της ΑΔΕΠ ΑΕ και του ΙΤΥΕ. Έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως έργο ιδιαίτερης σημασίας και προτεραιότητας (χαρακτηρισμός του ως fast
Keywords
Τυχαία Θέματα