Ρήμαξαν ξανά το ίδιο πάρκο φωτοβολταϊκών!



Δεν πέρασαν ούτε δέκα ημέρες από την επιδρομή «κυνηγών» χαλκού στο υπό κατασκευή φωτοβολταϊκό πάρκο ενός 33χρονου σε κοινότητα του δήμου Σκύδρας στην Πέλλα και οι εισβολείς… επέστρεψαν για να ολοκληρώσουν την καταστροφή!..

Οι δράστες μπήκαν μέσα στον περιφραγμένο χώρο και άρπαξαν υλικά αξίας αρκετών χιλιάδων ευρώ, προκαλώντας παράλληλα και φθορές στο έργο που ήδη είχε υποστεί καταστροφή από την προηγούμενη «επίσκεψή» τους. Στις 12 Ιανουαρίου, οι ίδιοι πιθανότατα «κυνηγοί» χαλκού είχαν τρυπώσει στο φωτοβολταϊκό πάρκο με τον ίδιο τρόπο και είχαν ξηλώσει διάφορα είδη καλωδίων μήκους
περίπου μισού χιλιομέτρου!
Άλλα δυο αντλιοστάσια έγιναν στόχος «κυνηγών» χαλκού στην ευρύτερη περιοχή του Κάμπου της Ηλείας. Οι άγνωστοι δράστες παραβίασαν ένα παράθυρο του κτιρίου στο αντλιοστάσιο της περιοχής Καπελέτο και ξήλωσαν από τους κινητήρες καλώδια μήκους 150 μέτρων και αξίας 12.000 ευρώ. Η δεύτερη εισβολή έγινε στο αντλιοστάσιο Α-1 της Γαστούνης, όπου οι δράστες παραβίασαν την πόρτα και ξήλωσαν καλώδια μήκους 300 μέτρων και αξίας 5.000 ευρώ.
Περίσσευε το θράσος στους «κυνηγούς» χαλκού και μετάλλων που διέλυσαν στην κυριολεξία ένα αναξιοποίητο ακίνητο του δήμου Ξάνθης στο άλσος του Ευμοίρου! Οι δράστες ξήλωσαν παράθυρα, κουφώματα, ακόμη και τα… κεραμίδια, ενώ γκρέμισαν τους τοίχους για να αρπάξουν τα καλώδια χαλκού!
Keywords
Τυχαία Θέματα