Ψήφισμα των κατοίκων του Χαλανδρίου για τη μεταφορά καταυλισμού

Ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρη Καλογερόπουλο, πρόκειται να καταθέσουν την Τρίτη 28/5/2013 οι κάτοικοι Χαλανδρίου, με αφορμή τη μετεγκατάσταση του καταυλισμού Ρομά στο Νομισματοκοπείο....

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι, σύμφωνα με απόφαση του κ. Καλογερόπουλου, μέρος του καταυλισμού θα μεταστεγαστεί στο χώρο που βρίσκεται το γήπεδο του Απόλλωνα Χαλανδρίου και το αλσύλλιο που τον περιβάλλει, το μοναδικό ελεύθερο χώρο της περιοχής. Σημειώνουν ακόμα ότι στο υπό αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού
Σχεδίου, προτείνεται ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου και χώρος αθλοπαιδιών.
Ο κ. Καλογερόπουλος, σε παλαιότερες δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, είχε πει ότι η μετεγκατάσταση στο νέο χώρο, θα είναι προσωρινή, μέχρι να βρεθεί ένας μόνιμος χώρος για να στεγαστούν οι Ρομά του καταυλισμού.

Οι κάτοικοι, στο ψήφισμά τους, ζητούν την ανάκληση της απόφασης και την επανεξέταση των δεδομένων, ώστε να βρεθεί η αρμόζουσα, μόνιμη, λύση.
Σημειώνεται, ότι υπάρχει επιστολή της επιτροπής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που διατάσσει αναστολή της κατεδάφισης των αυθαιρέτων του καταυλισμού (μεγάλος μέρος του οποίου είναι σε ιδιωτικά οικόπεδα) με το αιτιολογικό ότι η ελληνική πολιτεία οφείλει πρώτα να μεταστεγάσει τους Ρομά σε κοινώς αποδεκτό χώρο.
Στο μεταξύ, την κατάσταση στον καταυλισμό είχε χαρακτηρίσει στην Καθημερινή «τριτοκοσμική» και ο πρόεδρος των Τσιγγάνων, Στέλιος Καλαμιώτης. Όπως δήλωσε, επιθυμούν να παραμείνουν στα όρια του δήμου, «είμαστε άλλωστε κατά 85% δημότες Χαλανδρίου», αλλά να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής τους. «Θα ήθελα να στεγαστούμε σε σπίτια και να ενσωματωθούμε», δήλωσε.

Σύμφωνα με το ψήφισμα των κατοίκων, το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας έχει χαρακτηρίσει «χημική βόμβα» τον καταυλισμό, λόγω των άθλιων συνθηκών υγιεινής που επικρατούν.

skai.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα