Ψήφισμα - καταγγελία από τους εργαζομένους στα ΕΑΣ



Με ψήφισμα - καταγγελία απαντούν οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στην απάιτηση της τρόικας για «λουκέτο» σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ....

Αναλυτικά το ψήφισμα: «Οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ζούμε τους τελευταίους μήνες το δικό μας δράμα.
Η διακοπή της χρηματοδότησης
της εταιρίας με το πρόσχημα του ελέγχου της νομιμότητας των κρατικών επιδοτήσεων μας οδηγεί σε απόγνωση αφού έχουμε εξαντλήσει κάθε όριο αποταμίευσης για να ανταποκριθούμε στην εφορία, στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, στην καθημερινή μας οικογενειακή ζωή.
Είναι προσχηματικός ο λόγος διακοπής της χρηματοδότησης της εταιρίας, ειδικά όταν αυτή μπορεί να επιστραφεί από την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων της ίδιας και κατά συνέπεια δεν ζητιέται ως νέα επιδότηση.
Οι εργαζόμενοι οδηγούμαστε στην πείνα ως μέρος ενός συνολικότερου σχεδίου που έχει ως ανομολόγητο στόχο το κλείσιμο της εταιρίας. Μέρη αυτού του σχεδίου είναι η άρνηση διορισμού διοικήσεως για μήνες, η άρνηση προσαρμογής των υποχρεώσεων της εταιρίας με βάση τις ρυθμίσεις του PSI, η πολύμηνη άρνηση επίκλησης του άρθρου 346 της Ε.Ε που επιτρέπει την ενίσχυση δραστηριοτήτων όταν αυτές αφορούν ουσιώδη ζητήματα Εθνικής άμυνας & ασφάλειας, η διαρροή ψευδών στοιχείων για οικονομικά μεγέθη της εταιρίας π.χ κόστος μισθοδοσίας, χρέη, ύψος κρατικών επιδοτήσεων κ.λ.π
Οι εργαζόμενοι στα Ε.Α.Σ πήραμε θάρρος γιατί μερικοί τουλάχιστον από τους σχεδιασμούς για το κλείσιμο της εταιρίας ακυρώθηκαν από την νέα πολιτική ηγεσία του Υ.Εθ.Α και τον Πρωθυπουργό. Όμως είναι φανερό ότι οι ενδιαφερόμενοι να κλείσουν τα Ε.Α.Σ δεν το βάζουν κάτω.
Τα λανθασμένα στοιχεία στο email της τρόικας κάποιος από την Αθήνα τα έδωσε !!!
Η διαρροή του email κάποιο σκοπό είχε!!!
Οι δημόσιες επιθέσεις εναντίον όσων υποστηρίζουν ότι η εταιρία δεν πρέπει να κλείσει δεν είναι τυχαίες!!!
Είναι φανερό ότι ασκείται πίεση να ενδώσουν όλοι στο κλείσιμο της εταιρίας.
Καταγγέλλουμε:
Τους γνωστούς πλέον θιασώτες του κλεισίματος της εταιρίας πολιτικούς, δημοσιογράφους και λοιπούς παράγοντες.
Την προσπάθεια σπίλωσης των εργαζόμενων για δήθεν ανύπαρκτα προνόμια.
Την προσχηματική στάση του Υπ. Οικονομικών να σταματήσει την χρηματοδότηση της εταιρίας που οδηγεί σε αύξηση των ελλειμμάτων και εμάς τους εργαζόμενους στην ζητιανιά.
Καλούμε τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης να παρέμβουν άμεσα για να σταματήσει η διπροσωπία πολιτειακών παραγόντων και να μην πάρουν μέρος στους σχεδιασμούς της ντροπής. Να διώξουν εκτός πολιτειακών αξιωμάτων όσους έχουν αναγνωριστεί ως πλασιέ ψευδών στοιχείων προς την τρόικα. Έχουμε δείξει μεγάλη υπομονή αλλά τίποτα δεν είναι ανεξάντλητο ….

Η ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ!!!».
Keywords
Τυχαία Θέματα