Προτεραιότητα το λιμάνι και η διαχείριση απορριμάτων ζητούν οι φορείς της Τριφυλίας…


Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Τριφυλίας ο εκπρόσωπος των ερασιτεχνών Αλιέων κ. Σμέρδης υπέβαλλε ερωτήσεις για τις επιστημονικές μελέτες σχετικά με το τεχνητό ύφαλο στο Κυπαρισσιακό κόλπο και το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας στο Καλονερό. Η κα Γεωργία Χριστοδούλου ως Πρόεδρος των ξενοδόχων μίλησε για ευθύνες συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στην υλοποίηση στρατηγικών για το Δήμο θεωρώντας ότι προχωρά με ρυθμούς χελώνας με την επιτροπή να συνδιαλέγεται χωρίς να υπάρχει ουσία.... Ζήτησε να δούμε πως θα νοικοκυρέψουμε το Δήμο επιβάλλοντας μνημόνιο
για σωστή διαχείριση των πόρων, εκφράζοντας επιφυλάξεις για τις χαμένες μελέτες όπως η μελέτη Μουτζούρη για το λιμάνι Κυπαρισσίας, καταγγέλοντας χαμένους πόρους από την πλευρά της αυτοδιοίκησης.

Επίσης μίλησε για το ισχυρό δίπολο λιμανιού και άνω πόλης Κυπαρισσίας, συνδέοντας την ανάπτυξη της πόλης με την προοπτική της. Ο κ. Γαρδικιώτης πρότεινε για συλλογικές δράσεις καθαριότητας σχολείων και φορέων σε παραλίες και χώρους του Δήμου με συλλογή πλαστικών σε ακτές αλλά και δράσεις εθελοντισμού σε κάθε περιοχή.Ο κ. Παρασκευόπουλος Γιάννης ζήτησε διευκρινίσεις για έργα του ΕΣΠΑ που έχουν προταθεί ή έργα που θα υποβληθούν το επόμενο διάστημα.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου αναφέρθηκε στις καντίνες που λειτουργούν με όρους υγιεινής, το λιμάνι της Κυπαρισσίας, η τουριστική προβολή του Δήμου δείχνοντας εξωστρέφεια ώστε να γίνει τουριστικός προορισμός προτείνοντας λειτουργία Γραφείο τύπου τύπου ΕΟΤ με δράσεις για την προσέλκυση τουριστών ενώ πρότεινει δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας.
Πρότεινε λειτουργία πάρκινγ στον ΟΣΕ και την διαχείριση κάδων στις πόλεις, ενώ για τα σκουπίδια ζήτησε να μην είναι κοντά σε υπο ανάπτυξη περιοχές. Ο κ. Γιακουμάκης από τον Ιππικό όμιλο Γαργαλιάνων πρότεινε έμφαση στο βιολογικό της πόλης και τα τέλη πολιτισμού που εισπράττονται από το Δήμο ενώ ζήτησε κανονισμό λειτουργίας της επιτροπής διαβούλευσης. Η κα Τουρκολιά από το ΜΕΣΚ μίλησε για την αποκομιδή σκουπιδιών από τους υπαλλήλους. Εκπρόσωποι συλλόγων αναφέθηκαν στην συνολική εικόνα του Προυπολογισμού ζητώντας περικοπές δαπανών με αξιοποίηση του υφιστάμενου προσωπικού σε διάφορους τομείς.
Αρκετά μέλη ζήτησαν ενημέρωση για τα σκουπίδια, ενώ ο κ. Κίζιλης από το Σύλλογο προστασίας της Άνω Πόλης ζήτησε μελέτες για το κοιμητήριο Αγίου Δημητρίου, για το κάστρο των Γιγάντων, αλλά και προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες με έλειψη χώρων στάθμευσης. Ο κ. Τζώνης από το Σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μίλησε για θέματα που αφορούν τα σχολικά συγκροτήματα πρός όφελος των παιδιών.
Τέθηκαν επίσης θέματα ανακύκλωσης, διαχείρισης χώρων πράσινου και στάθμευσης. Ο κ. Σεκλός από το Δικηγορικό σύλλογο μίλησε για τα χρέη του Δήμου και τις κατασχέσεις θέτοντας θέμα υλοποίησης τεχνικού προγράμματος, εκτιμώντας ότι πολλά έργα μπορεί να είναι στον αέρα λόγω δανειστών του Δήμου που εκτελούν δικαστικές αποφάσεις.
Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
Εστίασαν στον
Keywords
Τυχαία Θέματα